MWC 2015: Samsung Galaxy S6 a Galaxy S6 Edge prichádzajú

 
Samsung oficiálne na Mobile World Congress 2015 predstavuje smartfóny Galaxy S6 a Galaxy S6 Edge.

 
Týmto oznamom sa predstavenie skončilo. Ďakujem za vašu pozornosť, zostaňte naladení pre viac detailov.
 
Galaxy S6 a S6 Edge budú dostupné v 20 krajiných od 10. apríla. Dostupné budú v kapacitách 32GB, 64GB a 128GB. 
 
 
Bezpečnostné prvky majú smartfóny vstavané a sú tak pre biznis pripravené hneď po zapnutí.
 
 
Prichádza Gregory Wade, viceprezident Enterprise business Team. Hovorí o bezpečnosti a S6/S6 Edge majú vstavané bezpečnosté prvky, ktoré robia z nich najzabezpečenejšie smartfóny. Prístroje budú obsahovať Samsung Knox čo je mobilná bezpečnostná platforma.
 
 
Telefóny obsahujú aj NFC cez ktoré je možné vykonávať platby pomocou Samsung Pay. Samsung spolupracuje s mnohými spoločnosťami ako Visa či MasterCard. Všetky osobné informácie pri platbe budú šifrované.
 
 
 
Fotoaparát je vždy v pohotovostnom režime takže jeho zapnutie trvá iba 0,6s. Taktiež obsahuje pokročilý autofokus, s ktorým vám neujde ani pohyblivý objekt.
 
 
Zadný fotoaparát ponesie 16Mpx a optickú stabilizáciu. Samsung porovnáva jeho výkon s fotoaparátom v iPhone 6 Plus. S6 by mal samozrejme robiť lepšie fotky aj videá a to najmä za horších svetelných podmienok.
 
 
 
Fotoaparáty boli taktiež vylepšené. Nechýba záznam HDR či funkcie pre zhotovovanie fotiek v zlom osvetlení.
 
 
 
 
"Bezdrôtové nabíjanie dorazilo". Smartfóny sú kompatibilné s WPC a PMA štandardmi.
 
 
S6 je hrubý iba 6,8mm.
 
A teraz k batérii. Tá  má byť podľa Smasungu najlepšia s dostupných batérii a jej nabitie na 4h výdrži trvá iba 10min! Nabitie na 100% porovnáva Samsung s iPhone 6 - má trvať a polovicu menej. Bezdrôtové nabíjanie je vstavané.
 
 
 
5.1" QuadHD Super AMOLED displej. Na modeli Edge je aj na krajoch.
 
 
Nový výkonný a úsporný procesor, DDR4 miesto DDR3.
 
 
Modelu Edge bude možno nastaviť farbu pre 5 kontaktov. Bez toho aby ste tak telefón dvihli budete vedieť kto vám volá.
 
 
Ovládacie prvky fotoaparátu sú teraz priamo na displeji. Žiadne rolovanie.
 
 
 
Ženu na pódiu vystriedala ďalšia žena. Tá hovorí o úžasne jednoduchom UI a o tom, že lagy sú minulosťou.
 
 
Ochranné sklo Gorilla Glass 4 sme čakali. Telefóny majú byť až o 50% pevnejšie.
 
 
 
Na scénu prichádza Lee a hovorí o kvalitnej konštrukcii smartfónov. Údajne bolo treba 800°C aby bolo možné ohnúť sklo.
 
 
Momentálne majú diváci možnosť vidieť video so smartfónmi S6 a S6 Edge.
 
 
"Next is now". Rozlúčil sa Shin.
 
 
Novinkou je aj Samsung Pay čo je nový spôsob platenia kompatibilný s Visa a Mastercard.
 
 
"Najlepšia kamera, najrýchlejší procesor, najlepší displej", tvrdí Shin.
 
A je to! V ruke vidíme Samsung Galaxy S6.
 
 
Shin hovorí, že nie je najlepším rečníkom pretože jeho primárnym jazykom je inžiniersky jazyk. Tvrdí tiež, že ľudia chcú to najlepšie v triede smartfónov a triede dizajnu.
 
 
Na pódium prichádza JK Shin, CEO Samsung-u.
 
"Zajtra, kovy potečú, krása bude silná, okraje zmiznú". Sme zvedaví.
 
V sále je už plno novinárov a usporiadateľ vyzýva prítomných aby si sadli. Každú chvíľu sa začne.
 
 
 
Čo ide po čísle 5? Správne, 6! 10 minút do začiatku.
 
 
Komentáre (8)
SpQx
Možno som to nepostrehol ... Aké sú výhody voči S4, alebp mojej S5 ke?
Netus
Asi si to nepostrehol :). Podla toho ako to beries, co su vyhody a co nie. Na konferencii predstavili zopar novych veci a ako napr. vyhodu oproti vsetkym S3/4/5 beriem prekopanie "zjednodusenie" TouchWiz-u. Kedze vsetci vieme ako laguje. I ked to sa ukaze az v recenziach, ci je to naozaj tak. A ostatok, to necham na teba. Ak mas S5, pripadne Alpha-u, nemas dovod menit, hlavne ak ide o telefony s extremnou cenou (a toto pravdepodobne este zhorsi terajsiu situaciu samsungu). No a co sa tyka konkurencie, este pockame na LG G4 (cenova politika), Sony Z4. A iPhone? Tak ci to chcu, alebo nechcu v Applu prijat (a Apple ovecky), je S6/S6 edge jednoznacne technologicky dost daleko od iPhonu (iOS do uvahy neberiem, je fakt dobre optimalizovany)...
Pjetro de
Možno som to nepostrehol ... ale akysi mam divny browser. Ze by stara 12tkova Opera uz tak blbla a clanky by zobrazovala zdola nahor? To som sam kto musi clanok citat ZDOLA NAHOR ?!?!?!?!?!?!? Dufam ze zajtra nebudem musiat citat ZPRAVA DOLAVA. Ze by uz bola priprava na indo-arabsku kulturu?
passco
Určite si poradíš a napíšeš nejaky opravný patch :)
snap-
nepochopil som to samozrejme by mal robit lepsie fotky ako iphone 6... ziadne podstatne udaje o fotoaparate som tam nevidel.... zaujima ma to preco neobhajujem iphone :) lebo mne to pride ako keby bolo len nastavene mensie iso na lavom obrazku :)
Bird
som zvedavý či sa aj teraz nájdu trapkovia, ktorí budú hovoriť o predraženom iPhone a pritom budú mať rovnako drahú S6tku...
Netus
Ved iPhone je velmi predrazeny (o dost viac, 750 predaj - 192 je vyrobna), tak k comu je ten tvoj post... . 4-6 mesiace po zahajeni predaja, cena s6-tky urcite "dostatocne" klesne. Za zaujimavost stoji, ze cast procesorov pre Apple vyraba Samsung, nehovoriac o dalsich suciastkach. Takze vsetci co mate iPhone, mate vlastne tak trocha Samsung :D. Nemozete upriet relativne mladej firme Sam., ktora vyraba vsetko od vymyslu sveta, ze sa dokaze v kazdej kategorii elektroinky prebojovat nad tych, ktori sa zaoberaju len jednou castou trhu...
Bird
áno iPhone je predražený, ale Galaxy je presne tak isto predražený, o tom hovorím, keby si si to prečítal. btw. neviem aky zmysel ma zvyšok tvojho postu. bavi sa tu niekto o procesoroch ? pre mňa za mňa nech Samsung vyrába aj lietadlá, nezaujíma ma to. len poukazujem na to, že skalní Android fanúšikovia, zvyknú vyziapovať aké sú Apple fóny predražené, a pritom majú rovnako drahé. Asi potrebujú sami seba presviedčať, že ich telefóny su lepšie. (aby si ma nenazval ovcou, tak nemám ani Android, ani iPhone, ale Lumiu)
Pridať nový komentár
TOPlist