Facebook chce pomôcť užívateľom so samovražednými sklonmi

 
Facebook pridá do svojej sociálnej siete nástroj, s ktorým by mohol pomôcť užívateľom, ktorí uvažujú o samovražde.

Mnoho ľudí, najmä mladších, opisuje svoje pocity a myšlienky prostredníctvom statusov na Facebook-u. Občas sa stane, že niektorí ľudia prežívajú ťažšie obdobie v živote a z nejakého dôvodu majú potrebu písať o tom na sociálnej sieti. Ak takéto statusy naznačujú, že by užívateľ chcel dobrovoľne skoncovať so svojím životom, môže mu pomôcť sám Facebook.
 
 
Teda nie úplne sám ale nakoľko Facebook spojil sily s organizáciami National Suicide Prevention a Now Matters Now, s pomocou ktorých sa posnaží pomôcť užívateľom uvažujúcim o samovražde. Ak niekto zverejní na Facebook-u niečo čo naznačuje, že sa užívateľ chce zabiť, priateľ daného človeka to môže nahlásiť Facebook-u, ktorý ponúkne užívateľovi možnosť porozprávať sa s odborníkom z National Suicide Prevention Lifeline. Užívateľ tiež môže dostať rady a podporu v prípade, že sa nechce s nikým rozprávať.
 
Táto funkcia bude nasadzovaná už v priebehu mesiacov v USA a Facebook sa vyjadril, že bude pracovať na vylepšení nástroja po celom svete takže sa jej možno po čase dočkáme aj na Slovensku.
 
Zdroj: theverge
 
Komentáre (5)
Qubo456
ešte väčšia kraviny k facebooku ... zapamätajte si prosím že nikomu nikdy nepôjde o vaše zdravie a váš život pokiaľ na to nejako nezarobia... čisté žvásty toto
MQ
Suhlasim, pokial na tom nikto nezarobi, tak FB & spol. na vas kasle. Ale aby som nebol svina, co keby FB zacal pravidelne davat rady, ako sa nenapadne zasamovrazdit a zarobit na tom? Jasne, ze by na tom nezarobil neboztik, ale len jeho najblizsi. Take otravy s dlhou inkubacnou dobou nie su na zahodenie. Podpisana zivotna poistka 2-3 mesiace pred planovanym odchodom "na druhu stranu" a rodina je v suchu. Ako sa tam nenapadne dostat? Taka prazenica z Pavucinovca plysoveho by tomu mohla dopomoct. Inkubacna doba je asi 2-21! dni! http://cs.wikipedia.org/wiki/Pavu%C4%8Dinec_ply%C5%A1ov%C3%BD Po takej dobe vas nikto nebude upodozrievat zo zamernej otravy a poistovna vycaluje prachy na ruku. Protijed neexistuje. ;-) . Fajnsmekri asi radi siahnu po kniznom titule "ĎÁBLOVA kuchařka" kde celkom dobry chemik detailne popisuje otravy miestnymi rastlinami/plodinami z celeho sveta. Kniha vznikla na zaklade objednavky CIA a je dost tazko dostupna (niekde medzi policajnymi a specialnymi publikaciami, mal som ju v ruke, cital som ju, viem ze existuje). Poistovacie spolocnosti asi zistili jej neblahy potencial na ich zisky. ;-) . Neboztikom je to uz jedno a pozostali oslavuju. ;-) . Sarkazmus zmiesany s realitou, vyberte si, co vam pasuje.
da_undead
To je riadne super :D nech to uz mame tu najlepsie do 1. Aprila. A oznacim do toho vsetkych tych co si na fb fotia jedlo alebo svojich domacich milacikov.....
Bird
a tak nie je to zlý nápad. keď zoberieme do úvahy, že samostatný obsah na facebooku môže byť pre niekoho podnet ku samovražde (decká sa tam zosmiešnujú, nahrávajú rôzne fotky atď.), tak môžu to nejako kompenzovať.
hocico
Fajnsmekri asi radi siahnu po kniznom titule "ĎÁBLOVA kuchařka" kde celkom dobry chemik detailne popisuje otravy miestnymi rastlinami/plodinami z celeho sveta. -nevies my poslat link na tu knihu ? :-)
Pridať nový komentár
TOPlist