Lenovo je hacknuté! Superfish removal brikuje notebooky

Spoločnosti Lenovo sa v posledných dňoch nedarí. Najprv sa prejavil škandál so špehovaním pomocou Superfish a teraz spoločnosť zase čelí hackerom. Pýtate sa aký je dovôd?

Zdá sa, že dôvodom týchto útokov je práve Superfish. Niektorí používatelia webovej stránky dostávali namiesto stránky s produktami Lenovo, obrázok alebo obrázky detí sediacich za počítačmi. Spolu s nimi sa objavil aj link na Twitter smerujúci k skupine Lizard Squad. Atmosféru dotvára hudba „Breaking Free“. Pri pozeraní zdrojového kódu sa vyskytol riadok, ktorý informuje, že stránka je modifikovaná Ryanom Kingom a Rorym Andrew Godfreym – dve osoby, ktoré sú spojené práve s touto skupinou (Lizard Squad).

To však nekončí, práve naopak, zhoršuje sa. Skupina napadla aj DNS a s tým spojené emaily. Celý systém musel byť vypnutý. Web Ars Technica hovorila so spoločnosťou, ktorá uviedla, že bola schopná urobiť protiopatrenia aby sa nedali emaily špehovať. Napriek tomu unikla jedna správa od používateľa notebooku Yoga, že Superfish brikol celý notebook. Teda minimálne nástroj, ktorý ho odstraňuje. Ten bol vydaný len pred pár dňami. Nedoporučujeme vám ho preto sťahovať a inštalovať.  

Týmto však nekončí a skupina už sľúbila, že bude pokračovať. Dodávame, že nie všetkým sa hacknutá stránka zobrazí. Nám dokonca stránka lenovo.com ani nešla načítať. Nabehla až po opätovnom skúšaní, nešlo však o hacknutú verziu. Jonathan Zdziarski poukázal nato, že DNS presmerováva teraz web na Cloudflare server.

V tejto chvíli sa zdá, že stránka je opäť funkčná. V prípade nových informácií, budeme aktualizovať.

Zdroj: Techspot, engadget, Twitter

Komentáre (1)
mmichalll
Ako dobre že nikdy neinštalujem ten Blootware...
Pridať nový komentár
TOPlist