YouTube nie je ziskový projekt

 
Napadlo by vám, že najobľúbenejší videoportál s obrovskou zbierkou videí negeneruje zisk? Podľa Wall Street Journal to tak však je.

Na jednej strane sa to môže zdať logické nakoľko YouTube poskytuje svoje služby zdarma, no na druhej strane jeho stránky navštívi mesačne viac ako miliarda ľudí a len napríklad samotné Gangnam Style video má viac ako 2 miliardy zhliadnutí. Ako je teda možné, že ani takáto masa ľudí nedokáže dostať YouTube do plusových čísel?
 
 
Wall Street Journal tvrdí, že po zaplatení Google a partnerom, ktorí vybudovali potrebnú infraštruktúru nedokáže YouTube stále produkovať zisk. Problém je zrejme v tom, že väčšina videí je prehliadaná cez odkazy na iných stránkach ako priamo na stránkach YouTube. Užívatelia tak prichádzajú na domovské stránky YouTube menej ako by mohli a YouTube si tak za nich nemôže účtovať poplatok za reklamu. Istý zdroj tiež odhaduje, že asi iba 9% užívateľov sa podieľa na prezeraní 85% online videí. To znamená, že reklamy v týchto videách oslovujú menej ľudí ako napríklad reklamy v televízii.
 
Google, pod ktorého krídla YouTube už roky patrí, dúfa, že platené služby ako Music Key nakopnú príjmy YouTube a ten by tak mohol byť ziskový. Ďalšou možnosťou sú cielené reklamy takže sa môžeme dočkať aj toho, že nás budú otravovať ďalšie reklamy počas prehrávania videa. Podľa WSJ je však tento druh reklamy trochu zložitejší na implementáciu ako si Google pôvodne predstavoval a tak by sa na stránkach YouTube nemali objaviť príliš skoro.
 
Zdroj: engadget
 
Komentáre (6)
DrStevko
reklama reklama všade samá reklama, dlhé roky používam Adblock a minule som na susedovom počítači pozeral jeden návod na Ytb a to bolo niečo strašné... pred videom,počas videa dole, hore, vpravo všade reklama... kam ju chcú ešte dať? :)
MQ
V poslednej dobe sa tu vacsina zlych vtipov zacina slovami, "Wall Street Journal tvrdi...." Nech sa nikto nehneva, ale to take zavadzajuce, ze to az nie je pekne. . No a co ze youtube nie je v zisku? Patri predsa pod google, ktore je v obrovskom zisku a moze si dovolit dotovat jeho popularny projekt. Jedini koho serie terajsi stav, su akcionari, ktori by chceli zisk aj cez mrtvoly. Ved preto sa o tom pise vo Wall Street Journal. To je uz ina banda nenazratych mamonarov. . Myslite si, ze vsetky predavane polozky, napriklad v Tescu a podobnych mamutich retazcoch, su ziskove? Nie, nie su, ale retazec je natolko velky a ma tak velky zisk, ze to kludne dotuje. Zvlast vtedy, ked je to popularne, je to ich vyrobok/sluzba a robi im to obrovsku popularitu a reklamu uz len samotnou existenciou. . Wall Street Journal je len ekonomicky bulvar, radsej odtial nic nepreberajte.
Qubo456
súhlasím,,, Wall Street Journal je pravá ukážka Amerických médií, je to proste klamstvo na klamstve, zavádzanie na zavádzaní ...
Richard_12
Keby to bola pravda už by to Google zrušil. Google nemá problém zrušiť službu zo dňa na deň.
passco
Myslím, že by to chcelo AdBlock na vyhlasenia z Americkej žumpy
Ethos
to neni ani tak pravda ze ludia kukaju youtube z inych stranok.. ja pozeram priamo na utub ale samoz mam nainstalovany extention sa vola ''magic actions'' on utub cize je podporovany googlom neni bloknuty tento add-on..
Pridať nový komentár
TOPlist