Aj svetoví dídžeji používajú pirátsky softvér

Multimilionári a predsa piráti. Avicii používa cracknutý plugin čo stojí len 139€... a nie je sám.

Poprední svetoví dídžeji majú v hudobnom svete veľké meno. O ich prešľapoch sa takmer nehovorí, no sem tam predsa len vyjde niečo na povrch. Ani oni sa nevyhli cracknutým verziám softvérov, na ktorých zarábajú doslova milióny. Je Aviciimu veľa zaplatiť za plugin Sylenth1 139€? Tim Berling, umeleckým menom Avicii má na konte za posledné roky niekoľko chytľavých hitov. S čistým zárobkom približne 53 miliónov eur by mal mať dostatok peňazí na zakúpenie akéhokoľvek profesionálneho softvéru. Mimochodom, Avicii si býva ako kráľ ;-).

Avicii

Na interview s magazínom Future Music predvádzal aké nastavenia používa, ale pozorné oko diváka si môže všimnúť, že plugin Sylenth1 od spoločnosti Lennar Digital je cracknutý od skupiny Team VTX 2011. Nie je jediný čo spravil podobný prešľap. Priližne 4 mesiace dozadu ďalší známy dídžej Deadmau5 upozornil na pirátsky softvér dídžeja Martina Garrixa priamo cez Twitter. Garrix tiež nepatrí medzi tých chudobnejších a už len preto by si mal byť vedomý "čistého svedomia".

Martin Garrix

Crack totožného pluginu bol tentokrát od Team Air. Ďalší milionár, tentokrát Steve Aoki taktiež používal na koncertoch Sylenth1 cracknutý tímom Team Air. Aoki ale prišiel s dôkazom, že on plugin zakúpený má, ale jeho tím ho zabudol použiť. Ďalší dídžej z Nórska, Aleksander Vinter, umeleckým menom Savant bol prichytený s pirátskou verziou Ohmicide.

Savant

Na stránke spoločnosti, ktorá vyvíja Ohmicide nájdete vyjadrenie: "Chápeme, že nie každý si môže dovoliť kúpiť softvér za niekoľko stoviek dolárov, zatiaľ čo musí platiť aj iné účty v čase krízy." Aj keď Savant nezarába toľko ako vyššie spomínaní dídžeji, dovoliť si softvér môže. Manažér Savanta dodatočne odpovedal na kauzu, že akonáhle si to Savant mohol dovoliť, potrebný softvér si zakúpil. Konkrétne išlo o Ohmicide: Melohman Pack za 99€.

Zdroj: torrentfreak.com

Komentáre (6)
passco
No ved to, že ak si človek najskôr vyskúšal software a potom ho zakúpil a neobťažoval sa to preinštalovať? :)
jk2
A takýchto treba riešiť ! Čo na to majú, nazaplatia si to a HLAVNE NA ŇOM robia biznis, čiže jeho nelegálnym užívaním ZARÁBAJÚ. Je to nielen nemorálne, ale aj úbohé, Nie chudáčika človiečika, čo nevie čo má skôr zaplatiť a aby nezostal negramotný musí si hľadať iné cestičky k nemu, kedže nemá na to aby si ho kúpil.
coroner
a zlostia sa, ked si niekto stiahne ich hudbu. zlodej krici chytte zlodeja
Beast
Prosím VÁS, uvedomte si, že by ste spravili to isté. A len by som rád podotkol, že tieto vaše informácie sú nepresné a staré. Avicii mal to interview v roku 2012, Martin Garrix začiatkom roka 2014 a o ostatných nemám informácie....tak čo to pletiete do roku 2015, keď ani neviete, či si ho už nekúpili? ... A k Aviciimu ešte jedna vec: On si nebýva ako kráľ. Teda aspoň zatiaľ. Fotky v priloženom článku sú plány domu, ktorý sa mu ešte stále stavia ... Takže veľa šťastia v ďalšom klamaní čitateľov a nekecajte, že vy si hudbu nesťahujete zadarmo...
Dijon
Milujem tych, co o tom ...... vedia a le budu do toho kratkat! suhlasim s tvrdenim: zlodej krici chytte zlodeja!!!
janaja
Vo firme sme oficálne zakúpili 3D program stál cez 100.000,- CZK, samozrejme aj s podporou. Spoločnosť od ktorej sme program zakúpili program nainštaloval. Zadal sa zakúpený kód a vyhadzovalo chybu pri aktivácii, kód nebol zneužitý ani nič podobné jednoducho to nešlo aktivovať. Surovo to crackol! Vraj takto to je rýchlejšie, ako keby on kontaktoval podporu a zisťoval, kde je problém. Trvalo by to pár dní a my by sme softvér nemohli používať. Neskôr zistil, kde je pes zakopaný a teraz to už to ide aj bez cracku.
Pridať nový komentár
TOPlist