Windows 10 dostupný na stiahnutie, sťahujte tu

 
Microsoft uvoľnil najčerstvejší Technical Preview operačného systému Windows 10, ktorý si môžete stiahnuť aj vy.

V najnovšom vydaní čaká na testerov integrácia hlasovej asistentky Cortana, upravené rozhranie pre tablety, úpravy v ponuke Štart či prítomnosť novej aplikácie Xbox. Užívatelia tiež môžu postrehnúť viacero zmien v Centre akcií a pribudli aj nové univerzálne aplikácie ako People, Outlook, Mail, Photos a Mapy.
 
Pre užívateľov, ktorí už sú súčasťou Windows Insider testovacieho programu ponúka Microsoft možnosť jednoduchého update. Je tu tiež možnosť stiahnuť si ISO súbor Windows 10 a vyskúšať tak systém napríklad vo virtuálnej mašine. Ide samozrejme o beta verziu operačného systému a treba tak očakávať ešte niekoľko bugov. Spätná odozva od užívateľov by však mala pomôcť vybrúsiť finálnu verziu Windows 10 k dokonalosti. Jej príchod sa očakáva na jeseň.
 
Zdroj: theverge
 
Komentáre (43)
Noobsz DJ
V poslednom slove máte chybu. A k téme. Dúfam, že bude WIN 10 podobný WIN 7. Vtedy budem ochotný prejsť na novší OS a taktiež ho aj zaplatiť. WIN 8 je podľa mňa (a hlavne pre mňa) úplne nepoužiteľný na PC/notebooku.
TinoArts
Aktuálne nemám 10, po kúpe nového booku zase 8.1, ale zaujímalo by ma, či už integrovalo nastavenie pripojenia Wifi? Lebo pripájať sa zakaždým cez to vlastné okno v "PC Settings" bolo o nervy, a je to tak už od prvého buildu.
mysecret2day
Uplne automaticky sa to zapojilo..naslo internet. velmi lahka instalacia.
bobo999
tak po uspešnej aktualizácii :) som som mal vždy rád aj 8.1 , ale 10 mi sadla viac ,nové ikony , prispôsobenia a tak , a a wifi sa da aj v 8,1 nastavovať inak , dá sa v nastaveniach zobraziť inkonu wifi a potom by sa ľahko dalo pripájať cez spodnu lištu :)
x_x_x_x
Kto nadava na win8.1 asi ju nepouzival viac ako 10minut resp. len prebera hejty z diskusii ktore viedli rovnako informovany ludia.
MQ
Dovolim si nesuhlasit. V diskusiach sa nie len nadavalo, ale rozoberali sa tam aj konkretne rady, ako co nastavit, ako co obist, odinstalovat, zmenit, doinstalovat..... Take rady urcite nemohli davat ludia, ktori s tym nepodarkom robili 10 minut, alebo neinformovani, ako sa snazis naznacit. . Dorazim ta celosvetovym predajom, mizernem zastupenim na trhu, masivnym odinstalovavanim a downgradom na w7, alebo este nizsie. Alebo tie celosvetove NEpredaje, napriek rekordnym reklamnym vydajom, nie su pravda? . Mozem pokracovat podnikovou sferou, ktora w8 odmietla uplne, bavime sa o celosvetovom odmietnuti. Myslis si, ze firmy sa rozhodovali na zaklade nejakych uvrieskanych deti z diskusii? Pochybujem! Rozhodovali sa na zaklade vyjadreni profikov, ktorym vacsina z nas nesiaha ani po clenky. K tomu ti pribalim NEodporucacie clanky o w8, na IT strankach po celom svete. Aj o ich redaktoroch chces povedat, ze to vsetko pisali na zaklade nejakych vykrikov v diskusiach? Urcite nie. Bud si isti, ze aj redaktori si tym peklom skusania w8 presli (podobne ako aj ja). . Tvojim vyhlasenim spochybnujes prilis velku skupinu profikov, na ktorych vedomosti a skusenosti jednoducho nemas. . Nespochybnujem to, ze ti w8 vyhovuje, ked ti sadol, pouzivaj ho v pokoji a bud s nim stastny. Ale nesnaz sa zamiest jeho problemy pod koberec a zahovorit to nejakou nenavistou, neznalostou a podobnymi vyhovorkami. Cisla hovoria jasne v tvoj neprospech, to nemad sancu prekrutit, zvlast ked to uz verejne priznal aj sam MS.
MQ
Len doplnim, ze pre nedockavych testerov, ktori maju problem s cudzimi jazykmi, je k dispozicii aj ceska verzia w10. Tu je link: http://windows.microsoft.com/en-us/windows/preview-iso
reakcias
mam 8.1 ale je to otras /z jedneho ntb uz isiel do <> a pojde aj z druheho co mam doma/ a w10 tomu vsetkemu da este aj parohy
x_x_x_x
Ano mas pravdu, zabudol som, resp. nemyslel som tuto skupinu/trh ktoru spominas. Rovnako aj u nas vo firme drzime par PC s Win98 pretoze musime, tiez ked sa meni HW/SW musime zvazit ci to mozme tak jednoducho spravit alebo nie. Ale nie kvoli tomu zeby to vyrobca SW neodporucal, ale proste na novy SW/HW "kaslu?" co sa tyka podpory, testovania a spetnej kompatibility. Ale co sa tyka low-skill/low-lvl sfery zakaznikov vela ich je krmenych zbitocnymi bludmi pre nich nepodstatne.
michalovce
dakujeme za widov10 marekmilanko1234@seznam.cz
Ľubo13
Ja používam Windows 8.1 od kedy vyšiel a podľa mňa je celý koncept Windows 8 absolútne zlý a neergonomický pre používateľa. Najväčšia katastrofa sú metro dlaždice. Pripadá mi divné, aby som si pri nastavovaní rôznych vecí pomáhal youtube videami od iných užívateľov. A to používam Windows od verzie 95. U mňa najlepší zostáva Windows 7. Na druhej strane kvitujem stabilitu a vylepšenia 8.1 oproti 8-čke. Fakt po skoro 20 rokoch používania Windowsu zvažujem prechod ku Apple.
jk2
Tak to by som už skôr čakal prechod na Linux. Niektoré jeho distribúcie sú fakt špičkové, ľahko ovladateľné aj pre laika a zadarmo.
orestes buklis
to bude asi náhoda. ako sa povie :hlúpi majú šťastie....
jk2
Win. 7 veľmi dobrý OS. Ale v histórii Microsoftu, ja považujem za najlepší OS všetkých čias, Windows XP. Napriek jeho uvedeniu, pred viac ako desaťročím, je stále dobre použiteľný aj dnes. A to je malý zázrak.
maxik7
Ja osobne používam win 8.1/ win xp profi/ suse linux a starší win server 2003 ale pravidelným používaním win 8 a prechodom na win 8.1 a štúdiom sa mi nepotvrdili nejaké problémy , možná je čiastočná nekompatibilita alebo starší hardware.
jojooo
winvyrus10 od NASA nie dakujem
jk2
Nemyslel si skôr NSA :-) ?
Okolosediaci
2 x_x_x_x: neviem o com tocis, my vo firme mame priam zakazane instalovat novy windows 8.x ... na zaklade odporucenia priamo z Windows :-))
DudoHell
Da sa zvyknut aj na 8/8.1 ale naco ked tu je 7??? 10 bude dobra - tvrdia ze pocuvali testerov... Ta vcerajsia verzia je uz pouzitelna a rychlo som si na nu zvykol. A spravili dobry tah ze upgrade je zadarmo.
Bird
načo ? tak použival som obe a 8.1 sú asi najrýchlejším a najstabilnejším windowsom doteraz
DudoHell
Rozdiel v rychlosti som nespozoroval = minimalny. (ale neskusal som 8.1 na low ende) A odkial mas tu statistiku ze je najstabilnejsim?
Bird
zo svojho používania. a rýchlejší určite je. na ssd to je vidieť. pri zapinani aj vypinani. A stabilny sa mi vidi na základe môjho používania. nepotrebujem štatistiku aby som vedel že je niečo lepšie. mne sa len zdá, že väčšina ľudí čo hejtuje Win 8 mu ani nedala šancu a používala ho max 2 - 3 dni. ja som bol tiež najprv skeptický, no po týždni mi Štart ponuka prestala chýbať. A metro mi tiež nevadí lebo ho vôbec nemusím používať.
etpozemstan
z ssd mi Win7-64bit štartuje do 18 sekúnd, rýchlejšie ako mobil, či tablet! čo som tiež čítal názory že najrýchlejší je tablet (pri sleep mode možno :)). Musíš si len nastaviť čo chceš aby ti po spustení aj spustil, alebo nie. Nepotrebuješ aby ti bežalo v pozadí 20 aplikácií, ktoré tvoj štart predlžujú nezmyselným prihlasovaním sa na internet, hľadaním update, či skenovaním" kukis" :)
Mino0526
mne Win10 za 11s.
MQ
Porovnavat rychlost pri pouzivani ssd je trochu od veci. Milisekundove/sekundove rozdiely su dobre ako marketingovy tah, ale v realite nehraju ziadnu podstatnu ulohu. Zvlast nie pri vypinani a zapinani. Este tak rychlost nabehu a samotna rychlost prace jednotlivych programov, ale pri pouziti ssd, ani to nema zmysel spominat. W8 je stabilny/stabilnejsi v porovnani s cim? Ak s w7, tak tomu pri pouziti identickeho zeleza neverim. (radsej nespominam caste pady w8 v najnevhodnejsej dobe) Nie ze by som chcel zhadzovat w8 a w7 obhajovat, ale ked mi w7 za posledne roky nespadla ani raz, tak niekolko mesacne porovnavanie chodu w8 s w7 sa mi zda od veci. Jedine relevantne porovnanie, je za rovnake a identicke obdobie (napriklad prvy rok od uvedenia oboch OS na trh) a porovnanie padov/zlyhani w7 a w8 v tomto konkretnom obdobi. Na to ale potrebujes oficialnu statistiku od MS, nie vlastny neobjektivny pocit. . S ostatnym sa da suhlasit. Komu chyba start, moze si ho doinstalovat. Kto nechce metro, nemusi ho vidiet. Ale! Uvedenie w8 a nasilne presadzovanie si svojej vizie na pouzivateloch, nedanie im volby, MS totalne posral a presne to zlomilo krk w8-ke. Jej zastupenie na trhu, nenormalne mnozstvo jej preinstalacii su toho jasnym dokazom. To uz nie je o tvojom pocite, ale o realnych cislach a realnom priznani si omylu zo strany MS. Tvoja osobna skusenost (hoci aj dobra) nie je objektivnym zhodnotenim w8 a vsetkeho okolo toho, ako celku. . Zdanie o hejtovani voci w8 je naozaj len zdanie. Realne dovody toho, preco je to len tvoje zdanie, som napisal v prispevku vyssie. Som rad ze ti w8 sluzi, ale nestavaj tvoje pocity do pozicie "bernej mince", nie je to pravda.
Larry
Ja pouzivam Win 8.1 na laptope s dotykovym displejom a nemam s tym problem. Som spokojny. Na klasike by mi to asi vadilo , ale takto jeto uplne v poho.
mysecret2day
Je to pravda, je pre pouzivatela najlepsi interface, vsetko jednoduche, na zaciatku prebehne film, a ten si prezriete a uz nieto problemu. vlavo dolu si napisete, co hladat. Akurat s cim som mala problem, so starsim programom, potrebuje to patch, ale ked su programy legalne zakupene, tak to ta firma poskytne zadarmo.
Linuxak
Predpokladam, ze instalacku finalnej verzie ani nespustime bez Microsoft konta.
xbr088
Telefón tiež využívaš bez akéhokoľvek konta?
MQ
Samozrejme ze ano! (to je co za otazku? :o )
ajax89
Chalani vždy je to tak že každý druhýwin je dobrý vista na hovno , win7 super , windows 8 k.k.tina a windows 10 snad nesklame :-)
Dezider Stojka
s win to bude asi ako s tým čo sa ho pýtali aká je jeho manželka v posteli, ťažko povedať, jedni vravia tak a iní zas onak. ja mám 7 a som spokojný ale zas tvrdiť že je najlepší by som si nedovolil.
taturion
Dobrý deň, deti cudzie. Pracujem v IT technológiách a W7 by som vôbec neporovnával s 8.1. W7 je misstake. Neskúšal som ešte w10, nieje na predaj. W8.1 používame na firmných laptpoch a je tu maximálna spokojnosť a kompatibilita je neskutočná aj so softom z XP, bežiacim cez serial. Ten mi na W7 absolútne neemulovalo. W8.+ + shelldll je jedoducho vyladené XP s fičurkami , ktoré maximálne uľahčia život (ak vieš používať start+ priame zadanie) ( napr start+ kalk-a máš kalkulačku.......pre primitívov. Ak treba pomôcť alebo poradiť, stačí napísať. Radi pomôžu ľudia, ktorí sú gentlemani.Netreba kydať na soft, ktorý nevieš ovládať. Napíš-pomôžem. Ďakujem Tatu
MQ
Ahoj dieta nestastne. Najskor som chcel reagovat na tvoju zbehlost v IT oblasti. Viedla ma k tomu tato tvoja veta "Neskúšal som ešte w10, nieje na predaj." Ale ked som si precital cele to tvoje dielo, zostal som na pochybach. Ak bol prispevok mysleny ako ironia a drsny vtip, tak sa ti to celkom podarilo. Vdaka za pobavenie a zelam vela uspechov v dalsej sci-fi tvorbe, mas talent. Ak si to ale myslel vazne, tak to je tragedia, to sa ti nepodarilo ani nahodou. ;-)
trader
Ty by si len chcel pracovat v IT technologiach lebo si tu popisal hluposti
jgjhg
no ako vam to povedat ono najdu sa ludia co si zastavaju dokonca aj vistu.Ale su to povecsine ludia ktory V zivote nepouzivali pc notebook alebo naposledy v 98 roku.A teraz si to kupilo novy notebook alebo to dostalo ako darcek s w8.Takze kedze tyto ludia boli nuteny sa naucit pouzivat novy osa nieco uz vedia natom robit tak sa idu zblaznit aka je w8 najlepsia.Lenze tyto ludia to ani nevedia porovnat napr tak z w7 takze tak
Bender Rodriquez
Ja iba to ze z win 8-8.1 som ziadny podstatny problem nemal a skusenost mam taku ze ked niekdo nanho nadaval ze nieco nejde tak vacsinou bol problem medzi stolickou a klavesnicou.
nieSSOM.Odbornik
Kazdy z vas je tu odbornik... a na druhej strane polka z vas robi.v tescu za 300 ecok a ma len piratske kopie wwindowsov... original videla iba vyklade... amateri... ked niekto z vas nieco naprogramuje a zacne slusne predatat potom daco hovorte miesto hejtov si stiahnite si betu a snazte sa bugy vychytat
x3m
Bugy vychytat nie je problem, ale co spravis, ked je cely koncept na hovno? :)
MQ
Zadarmo vychytavat bugy pre firmu, ktora ma na uctoch miliardy? Si sa s konom zrazil? Ved ta firma nie je schopna (ochotna) opravit ani bugy nahlasene uz pred rokmi. Tie nemusi hladat, iba opravit a aj tak to nerobi. Ma na to bandu vyborne platenych specialistov, tak nech si zasluzia svoj plat.
Von Kedoslav II.
Mam win7 na pc a mam win8 na netbooku Win 8 som si prisposobil bez nejakych dodatocnych aplikacii ako win 7, v metre pouzivam len gmail a pocasie. Vsetko ostatne mam pripnute dole na liste. Metro je super, pokial ho nemusim mat na pc. Podla mna tam nema co robit. Metro berem ako appku pre mobily/netbooky/notebooky/tablety. Zopar ludi tu spomenulo crashe - nezaznamenal som ziadne velke rozdiely. Pokial sedi HW tak nie je dovod padu. Ak vam casto pada windows, ci uz 7 alebo 8, problem je skor medzi klavesnicou a stolickou.
FRANTISEK
STAHUJEMWINDOWS.10
julius
chcem stiahnut windows 10 ale neviem ako pro sim pomoste mi
Pridať nový komentár
TOPlist