Skype zabudovaný do Windows Phone 10

Pred pár dňami Microsoft odhalil Windows 10, vrátane verzie pre telefóny. Hoci noviniek je veľa, nás zaujala predovšetkým integrácia Skype-u do samotného systému.

Kvôli embargu tlač nemôže prinášať videá, WPCentralu sa podarilo aspoň urobiť pár fotiek, tak vám ich ukážeme. Na začiatok treba spomenúť, že integrácia Skype-u do samotného systému sa tu spomína od čias Windows Phone 7.5, následne bola sľubovaná aj do Windows Phone 8.1. Zdá sa, že Microsoftu sa to konečne podarilo. 

Microsoft demonštroval Messaging (Aplikáciu Správy) pre telefóny, kde je možné prepínať medzi Skype chatom a samotnými správami. Skype chat bude odlíšený farbou písma. Zmenené je úplne UI telefónu, tak ako Hub Správ. A treba dodať, že vyzerá jednoducho oveľa lepšie. / pozn. redaktora

Niekoho môže zaujímať, že stále je možné inštalovať samotnú aplikáciu Skype, tá je však oproti tej integrovanej v niektorých smeroch obmedzená. Ten integrovaný by mal vedieť posielať dokonca prílohy. Žiaľ v tejto chvíli to nie je možné z obrázkov ani potvrdiť ani vylúčiť. Skype totiž bežal len vrámci SDK (Software Development Kit).

Nový integrovaný Skype (vrátane správ a emailov) má dynamickú notifikáciu, kde bude možné priamo odpovedať iba vytiahnutím notifikácie.  Táto feature sa očakávala už za čias Windows Phone 8.0, predovšetkým v balíku GDR2.

Na záver dodávame, že aplikácia Správy je postavená na univerzálnom API, pričom SMS správy sa nesynchronizujú s Windows 10 a Skypeom pre PC.

Zdroj: WPC

Credit: www.windowscentral.com/

Pridať nový komentár
TOPlist