Hacknuté účty PlayStation, Xbox a iné plus ukradnuté kreditky s kódmi

Anonymous sa obohatili o 13 000 účtov so všetkým obsahom z rôznych maloobchodných a zábavných sietí.

Hackovanie je v poslednej dobe nejak viac v móde a pozadu neostávajú ani Anonymous. Skupina sa podieľala na hacknutí mnohých služieb maloobchodného, veľkoobchodného či zábavného priemyslu. Celkovo sa zmocnila viac ako 13 000 účtov a to vrátane čísiel kreditných kariet, ich kódov a doby platnosti. Dotknuté boli napríklad PlayStation, Xbox, Walmart, Amazon ale aj pornografické stránky.

Na web sa dostal aj celý zoznam účtov, no ten bol už zmazaný. Anonymous taktiež ukradli film The Interview od Sony a prehlásili, že sa o jeho vydanie postarajú sami. The Interview je ale veľkým hitom na stránkach s torrentmi a doposiaľ ho už stiahlo približne 800 000 užívateľov. Na web sa dostal ešte v deň vydania v USA. Všetky dotknuté služby doporučujú svojim zákazníkom, aby si zmenili prístupové mená a heslá.

 

Zdroj: techcrunch.com

Komentáre (6)
Broslowski
Deti čo nemajú čo robiť? Na čo bolo toto dobré preboha? :/ Hlavne nechápem leakovaniu účtov PlayStation, Xbox veď preboha to je aká konina komu to čo pomôže veď inde ako z domu a z môjho Xboxu mi nedovolí prihlásiť sa bez dodatočnej verifikácie... Hlavne že sa 2 dni nedalo hrať online, super fakt :/
Tu-Kabel
Nie sú to deti. Ale veľmi inteligentný ľudia čo dávajú verejnosti najavo to o čom nevieme. Ak sa ti pači že ma k tvojim osobným udajom má prístup mnoho ludí kludne na nich buď nahnevaný. Ich ciele sú pustošiť internet ale hlavne urobiť z ľudí o čosi opatrnejšich v tom čo robia na internete.
Bird
lol, každá hackerská skupina sa bije do pŕs, že sú proti nadnárodným korporáciam, a podporujú slobodu na internete. no mne sa zdá, že zatiaľ iba poškodzujú obyčajných užívateľov. aby som sa kvôli zasraným hackerom aj bál používať kreditku. je mi úplne jedno či sa údaje zo služieb odosielajú NSA,CIA,Číne alebo hocikde inde. NSA nebude s mojimi údajmi nakupovať na amazone. Za to dajaký tupý hacker to zverejní na ruskom fóre a pápa peniaze.
frcko73
tak to preto sa nedalo hrat online......aha.......
Brandon
Na Battlelogu (EA) aj písali ľudia, že sa im zmenili základné informácie v profile že krajina Afganistan. A nebolo možné vôbec hrať Battlefield, trvalo to tri dni. Či vôbec dvojitá ochrana vôbec pomôže ... verifikácia cez mobil či email pri každom prihlásení. Potrebujú sa zviditeľniť
sg007
Neviem ako vam ale mne verifikácia cez mobil či email pri každom prihlásení pride strasne otravna. Ako fakt ked si nevedia velke spolocnosti zabezpecit stranky tak sa nemame o com bavit. Najprv cloveka nalakaju na vseliake blbosti aby to kupil a potom aby sa bal o svoju kreditku, heh sranda.
Pridať nový komentár
TOPlist