FSP má 400W zdroj s účinnosťou 80+ Titanium

Známy tajwanský výrobca začne dodávať zdroje s doposiaľ najvyššou účinnosťou. Čoskoro aj iní výrobcovia oznámia svoje modely.

Známa firma medzi zdrojmi FSP oznámil nedávno opäť o niečo vyššiu účinnosť svojich zdrojov. Onedlho aj 80+ Titanium sa začne objavovať oveľa častejšie na pultoch predajní. Aj keď pre viacerých hráčov nie je 400W dosť, pre menej náročné zostavy je to ideálny zdroj. Zdroj s touto účinnosťou musí dosahovať účinnosť 90% pri 10% zaťažení, 96% pri 50% zaťažení a 91% pri 100% zaťažení. Hodnoty sa týkajú siete pre 230V. Pri 115V sa hodnoty menia len nepatrne. Ale to nás na Slovensku nemusí zaujímať.

Zdroje s účinnosťou 80+ Titanium tu už máme viac ako dva roky, no za ten čas ich mnoho nepribudlo. FSP je výrobca ktorý vyrába zdroje aj pre iné značky a je často v úlohe OEM výrobcu. To znamená že na trh o chvíľu začnú pribúdať zdroje s týmto označením častejšie ako doposiaľ. Aj samotný FSP bude ponúkať tento zdroj pod vlastnou značkou. Nepôjde však o žiadny oku lahodiaci kúsok ako je možné vidieť z obrázka.

Žiadne oflexované káble sa nekonajú a ani skrinka zdroja nebude iná ako sivá. Ak vám to ale nevadí, kľudne si tento zdroj zakúpte. Cena a ani dostupnosť zatiaľ nie sú známe."Vnútornosti" zdroja sú pri tejto účinnosti určite kvalitné, ináč by neprešiel certifikáciou. Výrobcovia ktorí využijú služieb FSP ako OEM výrobcu, zdroj "oblečú" isto lepšie a pribalia viac vecí. Cena však bude úplne inde.

Zdroj: fsp-group.com.tw

Pridať nový komentár
TOPlist