Kodak bude vyrábať smartfóny a tablety

Spoločnosť zameraná hlavne na všetko okolo fotografií, sa zamerala aj na biznis s mobilnými zariadeniami.

Už dávnejšie sa objavili správy, že by Kodak mal vyrábať smartfóny. Boli to však neoverené informácie a ako prišli tak sa ne aj rýchlo zabudlo. Teraz ale spoločnosť ktorá ich má pre Kodak vyrábať, vyslala do sveta prvú lastovičku. Nebude to teda priamo Kodak, kto bude vyrábať takto označené zariadenia, ale britská spoločnosť Bullitt. Tá stojí aj za výrobou oveľa známejších robustných smartfónov Caterpillar.

Detaily zariadení sú stále úplne neznáme. Všeobecne sa však očakáva, že Kodak vsadí karty hlavne na hardvér zodpovedný za fotenie či nahrávanie videí. Žiadne informácie o použitých snímačoch, šošovkách sa doteraz neobjavili. Kodak určite spojí svoje zariadenia s vlastným foto softvérom a na tom zrejme bude stavať svoj marketing. Podľa správy majú zariadenia dostať lákavý dizajn schopný konkurencie.

Spoločnosť si myslí, že prišla na trh v správny čas a dokáže ponúknuť to čo trhu chýba. Ide teda o kompletný servis od zachytenia fotografie po jej finálne vytlačenie. Zariadenia budú mať predinštalovaný najnovší Android a disponovať majú aj funkciami bežne dostupnými u high-end modelov.

Čaká sa už len na CES 2015 na ktorej budú prvé zariadenia od Kodaku odhalené. V druhej polovici budúceho roka môžme očakávať ďalšie handsety so 4G, tablety a aj doplnkové kamery pre ne.

Zdroj: prnewswire.com

Pridať nový komentár
TOPlist