The Pirate Bay žije (tak trochu)

 
Po niekoľkých dňoch odstávky po policajnej razii sa na pôvodnej stránke thepiratebay.se objavili známky života.

Zdá sa, že internetoví piráti sa len tak nevzdajú a nezastaví ich ani razia švédskej polície, ktorá zhabala niekoľko počítačov, serverov a iného elektronického vybavenia takmer pred 2 týždňami. Po tejto akcii bol pôvodný TPB mŕtvy a o jeho provizórny návrat sa postaral IsoHunt.
 
Dnes sa však objavil pohyb aj na originálnom The Pirate Bay. Podľa TorrentFreak boli niektoré servery dnes ráno registrované na binero.se a hlavná doména začala odkazovať na inú IP adresu ako predtým. Tá súčasná pochádza z Moldavska.
 
 
To sú však veci na pozadí, ktoré bežný používateľ nepostrehne. To, čo si však určite všimne pri návšteve stránky thepiratebay.se je iná podoba na akú bol zvyknutý. Momentálne stránka zobrazuje čiernu pirátsku vlajku a odpočet, ktorý počíta čas, ktorý ubehol od policajnej razie. Na spodnom okraji ešte vidieť 64-znakový reťazec nič nehovoriacich znakov. Mnohé portály sa domnievajú, že piráti takto signalizujú svoj skorý návrat.
 
Okrem polície a spoločností bojujúcich proti pirátstvu by si však návrat TPB neželal ani jeho samotný spolutvorca Peter Sunde. Ten sa vyjadril, že dúfa, že stránka zostane offline pretože už splnila svoj účel a nie je fanúšik toho čím sa TPB stal.

Ešte jedna drobnosť. Niektorým užívateľom, ktorí nemajú blokované reklamy sa po zatvorení karty s TPB otvorila nová karta vydávajúca sa za Windows Firewall, ktorá varovala užívateľov pred nakazením vírusom. Užívateľov zároveň žiadala, aby zatelefonovali na bezplatné číslo kde im poradia ako sa s hrozbou vyrovnať. Ide však o falošný poplach a podvod a kartu pokojne zavrite.
 
 
Komentáre (4)
Branislav Beláň
https://thepiratebay.cr/ nič vám to nehovorí?
gammaray
Ale ano hovori, no zrejme ako ty tak aj ini uzivatelia postujuci stale .cr do komentarov si nezistili vsetky info o tej stranke :)
spencer
gammaray má pravdu je to len zrkadlo , pokiaľ máš zaujem nachytať si haveť do pc a nepočkáš na overenú pirateb stranku tak veselo ...
Andreww
Ovca ...
Pridať nový komentár
TOPlist