Nokia možno nepovedala posledné slovo a spriatelí sa s Androidom

 
Internetom sa začali šíriť informácie a obrázky prvého Nokia smartfónu po akvizícii Microsoftom. Použitý operačný systém? Android.

Nešlo by o prvý smartfón fínskej spoločnosti, ktorý by využíval Android, no vždy sme u tohto výrobcu boli viac zvyknutí na Symbian a neskôr na Windows Phone. Ten sa u Nokia zariadení objavoval po odkúpení Nokie Microsoftom. Akvizícia znamenala pre Nokiu tiež to, že do roku 2016 nesmie vyrábať vlastné smartfóny. Značka Nokia však stále existuje a môže sa objavovať na iných zariadeniach ako je tomu napríklad u tabletu Nokia N1 s Androidom. Ten síce vyvinula Nokia, no o jeho výrobu sa postaral Foxconn.
 
Tento obrázok tajomnej Nokie C1 je ešte celkom uveriteľný.
 
Teraz to vyzerá tak, že by aj smartfón s Androidom mohol poniesť logo Nokie. Konkrétne sa jedná o zariadenie s označením C1, ktoré sprevádzajú aj niektoré špecifikácie a nie príliš dôveryhodne vyzerajúce obrázky resp. rendery. Čo sa týka vnútorností tak C1 by mala poniesť 2GB RAM a 32GB vstavenej pamäte. O procesore sa príliš nehovorí, spomína sa iba neurčitý Intel čip.
 
Fotky vyrobíte buď zadným 8Mpx fotoaparátom alebo predným 5Mpx fotoaparátom. Prezerať si ich budete môcť na 5" displeji s neznámym rozlíšením. Operačným systémom by mal byť najnovší Android 5.0 s funkciou Z Launcher od Nokie.
 
Toto ohnuté čudo zrejme zostane iba nevydareným renderom.
 
Aj C1 by mal pre Nokiu vyrobiť Foxconn či iný výrobca. Kedy, za akú cenu a či vôbec niekedy uvidíme smartfón na trhu je v tejto chvíli otázne. Všetky informácie preto treba radšej brať s rezervou.
 
Zdroj: phonearena
 
Komentáre (2)
Ethos
Nokia je taa malá ruka a ta veľká android :-)
pe3kx
dufam ze tam daju aj zvonenie hurdy gurdy
Pridať nový komentár
TOPlist