Google chce mať Android zabudovaný priamo v autách

 
Softvérový gigant by rád videl svoju službu Android Auto vstavanú priamo v automobiloch. Umožniť to má nasledujúca verzia Android M, tvrdí to agentúra Reuters.

Súčasná verzia Android je 5.0 známa aj ako Lollipop. Táto verzia však nie je optimalizovaná pre použitie v automobiloch čo by Google rád zmenil už s nasledujúcou verziou, ktorou by mal byť Android M. Ten by mohol byť už priamo vstavaný do automobilov a umožnil by šoférom používať všetky dostupné aplikácie bez toho aby museli pripájať k autu svoj smartfón ako tomu je u súčasnej verzie Android Auto.
 
 
Podobne ako pri Apple CarPlay je aj u Android Auto nutné pripojiť smartfón s Androidom k palubnej doske cez microUSB čo znamená rozličné obmedzenia. Systém je napríklad závislý na smartfóne a po jeho vybití o Android v aute prídete. Zabudovanie Androidu priamo do vozidla by tak vyriešilo tieto problémy a navyše by poskytlo prístup spoločnosti k niektorým dátam, čo by Google mohol využiť pre reklamu. Sledovala by sa napríklad spotreba, poloha vozidla, rýchlosť, kde šofér zastavuje alebo kde cestuje. To už pravdupovediac neznie až tak dobre a mnoho ľudí by sa zrejme nechcelo nechať sledovať ešte aj za volantom.
 
Jednou vecou však je čo si želá Google a druhou to čo automobilky. Google totiž pre priame zabudovanie Androidu do áut musí presvedčiť výrobcov automobilov aby túto službu do svojich produktov integrovali. Taktiež budú musieť byť vyriešené otázky súkromia a bezpečnosti a výkon a stabilita Android Auto bude musieť byť špičková. 
 
Google ani žiadna automobilka oficiálne zatiaľ nič nepotvrdili, no neznáme zdroje pre Reuters potvrdili, že nový Android M sa dočká uvedenia už asi za rok.
 
Zdroj: techspot
 
Komentáre (7)
pe3kx
waaaaaw tablet v aute, to by ma v zivote nenapdlo ze si mozem zobrat tablet do auta
Zdenet
Ja ho používam 2 roky, mám v ňom GPS aj zabudovaný TV.
peto166
keby ti mamrdi namontovali do auta, wifi, bluetoth ci NFC, cojaviem pod pristrojovku ci na speeeci miesto pre smartfon, nebolo by nutne prepajat mobil kablom... automaticke sparovanie so zariadenim a jedeme... ved kto uz dnes kam cestuje bez svojho mobilu??? :)
MK
Ako mozu napisat, ze po vybiti telefonu pridete o Android v aute? To ti inteligenti pozabudli na nabijanie cez micro usb? Trosku pri tom uvazovat by nezaskodilo. A na druhu stranu, ja osobne by som nechcel aby auto bolo pod kontrolou Androidu. Aspon najblizsich 10 rokov nie.
Zdenet
Ja tablet v aute používam dva roky, mám v ňom GPS navigáciu, aj zabudovaný TV.
cmf
a najlepšie, ak na to bude napojená kompletná elektronika auta a jej ovládanie cez wifi ....
tca
https://www.youtube.com/watch?v=yAx-82SFdA4
Pridať nový komentár
TOPlist