Teenageri aj naďalej strácajú záujem o Facebook

 
Najväčšia sociálna sieť stráca aj naďalej používateľov v mladom veku. Tí prechádzajú na Twitter, WhatsApp či Instagram.

Ukazujú to výsledky štúdie, ktorú vykonala spoločnosť Frank N. Magid Associates. Podľa nich klesol počet užívateľov Facebooku vo veku 13 až 17 rokov v USA z 94% v minulom roku na 88% v tomto roku. Ide o dramatickejší pokles oproti predošlým dvom rokom nakoľko v roku 2012 používalo Facebook až 95% užívateľov. Na druhú stranu si výrazne polepšil Twitter, ktorý za rovnaké obdobie, teda od roku 2012 po 2014 navýšil svoj podiel z 2% na 48%.
 
Jedným z dôvodov prečo mladí ľudia opúšťajú Facebook a obracajú sa na konkurenciu je bezpečnosť. Ukázalo sa totiž, že iba 9% teenagerov považuje Facebook za bezpečný či dôveryhodný. Naproti tomu napríklad taký Pinterest považuje za bezpečné miesto 30% z týchto ľudí.
 
Zdá sa však, že pre mladých ľudí už Facebook nie je tak cool ako kedysi. Nejeden prieskum vykazuje klesajúcu tendenciu v používaní tejto siete u mladých ľudí, ktorí už nemajú z používania Facebooku pocit, že robia niečo výnimočné a štýlové a dokonca sa na Facebooku nudia.
 
Táto strata pre Facebook však nie je tak významná ako by sa mohlo zdať. Väčšina utekajúcich teenagerov totiž prechádza na WhatsApp a Instagram, ktoré však patria pod krídla Facebooku.
 
Zdroj: theverge
 
Komentáre (6)
ArMoRKiN
Instagram nie je náhodou majetkom facebooku?
vieme čítať
Nevieš čítať? V poslednej vete je to napísané!
mato kubko
keby si si precital clanok ely, zistis ze to tam stoji lol
Vladys
A posledná veta hovorí o čom?
MQ
"...totiž prechádza na WhatsApp a Instagram, ktoré však patria pod krídla Facebooku." Staci si precitat clanok az do konca.
Ethos
Prosiim Vaaas seci nie len teen .. rozmys ze moj closnem..
Pridať nový komentár
TOPlist