Viber sa navážal do ESET-u, ten reagoval štýlovo

 
Ak váš produkt označí nejaký antivírusový program za možnú hrozbu, radšej to nešírte ďalej. Môžete totiž dopadnúť ako Viber.

Komunikačná služba Viber je pomerne populárna a používa ju už viac ako 460 miliónov užívateľov po celom svete. Nedávno túto spoločnosť odkúpil Rakuten za takmer miliardu dolárov. Služba bola pôvodne dostupná iba pre mobilné zariadenia, no od minulého roka je ju možné nainštalovať aj na klasické stolné počítače.
 
Práve inštaláciu na stolné počítače začal od určitého času označovať slovenský antivírus ESET ako nebezpečnú. Ak sa užívateľ pokúsil nainštalovať Viber, NOD32 Antivirus 7 zobrazil výstražné okno, v ktorom popisoval program ako potenciálnu hrozbu a dával užívateľovi na výber čo má urobiť ďalej. Toto okno a označenie za hrozbu robil antivírus preto, že Viber mal v sebe obsahovať toolbar, ktorý sa nainštaluje do prehliadača Internet Explorer.
 
To sa samozrejme nepáčilo Viber-u, ktorý sa cítil pohoršený a poškodený. Na detekovanie ESETom teda reagovali obrázkom na Twitter-i s nápisom a tagom #EsetSucks (ESET nestojí za nič), pričom tiež napísali, že ESET obsahuje chyby a užívatelia by ho nemali používať.
 
 
Brnkať po nose si však nenechali ani v ESETe, ktorý odpovedal na reakciu Viber-u naozaj štýlovo. ESET zverejnil na Twitter taktiež obrázok, ktorý však ukazoval kúsok inštalačného kódu Viber-u. Ten  zobrazoval, že sa v ňom nachádzajú tiché sťahovania a odosielanie štatistík späť k Viber-u, o ktorom užívatelia nemajú potuchy. To však nie je všetko a ESET všetko zaklincoval štipľavou poznámkou o tom, že súkromie užívateľov je na prvom mieste. Obrázok sprevádzal tag „esetDOESNTsuck“. 
 
 
Na toto odhalenie reagovali aj užívatelia. Niektorí si robia z Viber-u srandu, no iní sa cítia podrazení. Zdá sa, že slovnú prestrelku ukončil Viber formálnym vyjadrením pre Neowin, v ktorom tvrdí, že ich softvér nemá a nikdy nemal žiadny toolbar. Firma si za svojimi tvrdeniami stojí a stále požaduje aby ESET okamžite prestal blokovať Viber.
 
Zdroj: neowin
 
Komentáre (24)
jaaaaaaaaaaaaj
No ono medzi nami - ESET je špičková firma v schopnosti zobchodovať bezpečnostné riešenie, ktoré nieje nič moc, v schopnosti zarobiť, predať, presvedčiť... Nebolo by od veci keby spravili konečne antivírus, ktorý si VIE PORADIŤ s vírusmi, ktoré možno v pohode ručne odstreliť, ktorý "vidí" kotiace sa polymorfné vírusy a dokáže na ne reagovať - pretože moje doterajšie sedliacke skúsenosti s NOD (na počítačoch, ktoré mi ľudia nosia) sú také, že je to HODNE slabý antivirák - čo ma mrzí, pretože "slabý, ale náš" :(
lajossko
ale zvlastne ue vyhrava vsetky ocenenia ...... (a dufam len ze nejeky mek afee, ci norton nepovazujes za lepsi ,,.,,,)
Shepp
Slovenské ocenenia možno.... btw Norton je podstatne lepší ;)
brow
vynikajúci vtip no priznaj, ty nie si zrovna vývojár, čo povieš? :D :D :D
Seraphim
presne aj ja mám také skúsenosti a konečne to niekto napísal tiež. Ja tiež robím mnohým ľuďom počítače, ba čo viac, v práci spravujem viac než 100 počítačov a serverov, kde si náš námestník presadil, že on nutne chce mať iba Eset AV. Stretávam sa tak s počítačmi, ktorých jedinou záchranou je úplná preinštalácia, pretože Eset skrátka ani len nevidí množstvo vírusov a inej hávede, pričom často oveľa lepším nástrojom sú rôzne free AV. Napríklad asi pred rokom sa nám vo firme začal šíriť istý vírus, ktorý Eset nevidel a nechal ho pohodlne sa šíriť a napádať všetky exe súbory. A čo pomohlo? AVG free :) Ten to nielen videl, ale aj odstránil. A takto aj keď niekto donesie trebárs notebook, že však mám tam najnovší a aktuálny eset, ale chodí mi to akosi pomaly, preskenujem a vždy tam je hromada hromada sajrajtu, špeciálne u ľudí, ktorí veľa surfujú po kadejakých chatoch a iných pochybných stránkach.
EZOP
HA!!!, neviem ako dlho ty robis v IT, ale ja uz nejakych dobrych 15 rokov, a NOD poznam od ich zaciatkov. Mozem povedat, ze odkedy som ho zacal pouzivat, ci uz doma, alebo vo firme, nemal som NIKDY problem s virusmi. Dokonca som si testoval antivirak, ci zachytava na suboroch, o ktorych som vedel, ze su zavirene. Z toho, co si popisal, asi nevies nastavit antivirak :) v dnesnej dobe mi sluzi NOD ako posledna zachrana na HDD, ktore su zavirene a ich "antiviraky" tie super free ako si pisal ani nezaregistrovali ze tam maju nejaky virus. Zaregistroval to iba uzivatel, ze sa mu strasne spomalil PC. Takze radsej napis, ze sa ti nelubi ESET ako produkt, ale nekecaj hovadiny, ze nezachytava virusy. Iba sa strapnujes.
passco
Ja nespravujem 100ky PC ale som si vsimol ze kazdy antivirus vidi nieco ine.. Jeden nevidi druhy vidi atd.. Raz som mal taký šikovný vírus, ktorá infikoval samotný antivír a nejako ho zazračne zablokoval :D
radsejnic
A ty si zasa co za saska? HODNE slaby antivirak? Hlavne ze na Stiftung Warentest bol ESET najlepsi tak prosim ta netrep hovadiny
Peter228
Eset je uplne nanic. To uz ste v ESET tak trapny, ze si musite robit platenu reklamu na bulvar ? Pozeral som mnoho testov a ESET vsade skoncil na poslednom mieste. Hanba vam.
aaa
Asi trepeš, kámo, čo ti nosia zavírené PC, tak asi so zastaranou DB vírov, alebo nejaké pochybné verzie. NOD je proste no. 1. Alebo tomu nerozumieš...
admin007
Možno len tí čo chodia k Tebe sú slabí na rozum.
Aaron van Booren
Ukáž mi jedného človeka na Slovensku, ktorý má antivir kúpený. Tie ich trialy počase prestanú sťahovať aktualizácie a človek si to ani poriadne nevšimne alebo na to kašle. Tak čo chceme?
Michal123
Eset Smart Security uz 4. rok a ani jeden virus. Problem bude skor medzi klavesnicou a stolickou. Clovek si chce kuknut nejake pochyne veci ESET to oznaci ako hrozbu co uroby opica? Da ignorovat alebo nedajboze vypne celu ochranu na 5 min a uz je ohen na streche. S AVG mam take skusenosti ze je to velky zrut ramky.
pif666
To, ze nemas virus nic neznamena. Eset som naposledy pouzival do casu kedy prisiel na trh Smart Security (co je teda strasne davno). Bol to priserny produkt, isiel prec a odvtedy idem bez AV cely cas a bez problemov. Dokonca som vyhodil AV z pc kde boli XP, a 6 rokov sli bez zavirenia - pricom sa pc pouzival prave na pristup k internetu. Sam som tomu neveril, ale ono staci urobit par zakladnych ukonov (nepouzivat admina, nepouzivat IE na XP ...) a nie je potrebne si rozdrbat system antivirakom.
Viber Viberovič
Tvorcovia Viberu sa zoznámili v IDF (Israeli Defense Forces). Takže to, že Viber posieľa niečo naspäť a to niečo nie sú len štatistiky, ale oveľa detailnejšie informácie, musí byť každému jasné. A každému musí byť jasné aj to, kam to Viber posieľa. Na druhej strane odpočúvali sa telefonáty, čítali sa listy, takže nie je tu nič nové pod slnkom. Len staré praktiky vnikli do moderných technológií. Rád by som vedel, čo s tou kopou kecou Mossad robí.
Archon
no mne taky snapchat pri registracii poslal bez oznamenia SMSku/MMSku mimo slovenska , bol som lenivi isť do Telekomu sa opytať že kam ... no čo sa stalo ... že skusim ten snapchat , a ako sa som na WIfi a vypisal som registračne udaje , tak mi pride SMS sprava , že mi bol odpočitany kredit za poslanie spravy . pri čom som SMS neposielal velmi dlho , a to odpočitanie kreditu mi vyskočilo par sekund od registracie na snapchate ...
BBM
Treba prejst na BBM (www.bbm.com) a budes mat lepsi pocit z posielania sprav ;-) Podporuje vsetky mobilne platformy...a nezneuziva telefonny zoznam na mobile.
martin111222333
eset stoji za hovno po zavireni nie jedneho NB som musel pouzit ine antiviry aby som dostal ten bordel prec.
ivostefan
Proste fail. ESET je špička.
Ethos
prosiiim ta viber ty jeden najvasci SPAM na androide ! along with tango shit !!! BEST - SKYPE
Shepp
S tým kódm ich pekne zotreli.. ale ESET má od špičky a topky ďaleko. Všetky PC, ktoré som dával dokopy kvôli vírom mali buď základný sh1ty mcaffey alebo ESET. V porovnaní s AVG alebo Bitdefenderom (u mňa TOP) sa vôbec nechytá.
nula
Všetci ktorí sú v popredí sú kúpení. Preto môžu byť v popredí, inak skončia veľmi rýchlo. A aby mohli byť v popredí, = teda zarábať viac ako iní, tak musia slúžiť, = vyrábať tie medzery, cez ktoré nás všetkých potom môžu "demokrati" špiclovať.
robo74
Sedem rokov fungujem na linuxe, pre mna je antivirus uz minulost.
Igor942
Nainstaloval som si VIBER po spusteni aplikacie sa mi telefon zacal sam od seba restartovat a nevedel som nic spustit...ked som vratil hard resetom telefon do vyrobnych nastaveni a nebol v mobile viber nestalo sa mi to uz....mal som tam tie iste aplikacie a hry ako pred vibrom...takze moj nazor je ze je to vyrus
Pridať nový komentár
TOPlist