Takto vyzerajú e-ink hodinky od Sony

 
Pred 2 dňami sme vás informovali o údajných smartwatch od Sony s e-ink displejom. Dnes vysvitlo, že tieto hodinky už sme videli a že ich má svedomí subdivízia Sony FES.

Koncept e-ink hodiniek, ktoré menia svoj vzhľad ako chameleón sa na Internete objavil už pred vyše mesiacom. Na svedomí ho mala akási FES spoločnosť a odvtedy sa nič moc ohľadom týchto hodiniek nehovorilo. Dnes sa však vďaka magazínu The Wall Street Journal ukázalo, že Sony za vývojom týchto hodiniek stálo celú dobu nakoľko FES (Fashion Entertainments Startup) je subdivízia spoločnosti Sony zodpovedná za tvorbu konceptov, návrh a experimentovanie s rozličnými materiálmi, ktoré majú urobiť revolúciu v nasledujúcich generáciách nositeľných zariadení.
 
 
Môžeme tak vidieť ako vyzerajú štýlové e-ink hodinky od Sony, teda vlastne FES. Tieto štíhle hodinky asi ťažko radiť do kategórie smartwatch, nakoľko hodinky síce využívajú e-ink displej, ktorý dokáže meniť podoby nielen na ciferníku ale aj na náramku, avšak príliš veľa toho nezvládnu a nikde sa ani nepripájajú. Všetko čo v podstate vedia je zobraziť čas. Výhodou je, že na jedno nabitie by mali vydržať 2 mesiace.
 
 
Oficiálne nie je známe, či sa vôbec FES hodinky dostanú na trh. Šepká sa však, že by sa tak malo stať minimálne v Japonsku niekedy po máji 2015. Sony v rámci FES divízie však pracuje aj na iných využitiach e-ink displeja. Na videu nižšie môžete vidieť napríklad aj e-ink motýliky či mašle na lodičky pre dámy. 
 
 
Zdroj: theverge
 
Komentáre (4)
Jan2324
No a rovno mu tam môže bežať nejaká otravná reklama, na tom motýliku.
Archon
To ako nemohli spraviť , že si to prepnem na digitalne ? žeby ukazovali: 16:59:05(popripade aj stotiny) a menšimm pismom: 29.11.2014 popripade že druhy riadok by bola ina časova zona , a pripajalo by sa to cez micro USB , kde na PC by bol program , kde si nastavim tie zony/časy , štyl pisma , velkosti , a podobne keby že to ma tieto veci , tak si ich asi fakt kupim , 2 mesiace vydrž a ukazovali by to ako ja si to nastavim a nie podla nejakeho poodiateho "dizajnera"
FeroLopata
...a že ich *má* na svedomí subdivízia Sony...
jjhjh
Moje hodinky dokážu viac ako len čas a výdrž majú v rokoch, nie mesiacoch... gratulujem Sony :D
Pridať nový komentár
TOPlist