Smart bicykel z Číny ešte tento rok

 
Máme smartfóny, smartwatches, inteligentné chladničky pripojené k Internetu...čo ešte? Jasné, bicykel!

Čínsky vyhľadávací gigant, spoločnosť Baidu, chystá ešte tento rok uviesť bicykel Dubike, ktorý však nebude obyčajným bicyklom. Okrem futuristického vzhľadu bude nemotorizovaný bicykel disponovať aj množstvom senzorov, ktoré budú zaznamenávať srdcovú frekvenciu, rýchlosť šliapania do pedálov, tlak pri šliapaní a iné údaje, ktoré cez Bluetooth bude odosielať do aplikácie smartfóne.
 
 
Aplikácia na základe zozbieraných dát bude monitorovať zdravotný stav užívateľa, poskytovať navigačné pokyny, sledovať pozíciu bicykla a navrhovať cyklistické trasy či fitness programy. Aby všetky senzory dokázali pracovať bude mať bicykel aj modul, ktorý bude premieňať kinetickú energiu cyklistu na elektrickú energiu, ktorou budú všetky zariadenia napájané. Táto energia sa bude tiež dať využiť na nabíjanie smartfónu či iných zariadení.
 
 
Momentálne nie sú známe žiadne informácie o cene, hmotnosti či iných technických parametroch bicykla. Taktiež je nepravdepodobné, že sa Dubike dostane k nám do Európy. Mohol by však inšpirovať iných výrobcov, ktorí tak prinesú svoje vlastné inteligentné bicykle.
 
 
Zdroj: engadget
 
Komentáre (5)
annfokker
a nakoniec urobis riadneho DuBa...
trt
asi lepsie ako BuKa
Jan2324
Jasne, treba to ponoriť do tmy, tak lepšie vynikne.
VaseSvedomie
už by sme potrebovali len SMART politikov
etpozemstan
Tak som zvedavý ktorý európsky výrobca ako prvý opajcuje Čínsky patent :)))
Pridať nový komentár
TOPlist