Gionee W900 - prvý smartfón s dvojicou FullHD displejov

 
Čínsky výrobca smartfónov Gionee sa opäť zviditeľnil keď predstavil svoj model W900, ktorý disponuje rovno dvojicou displejov s FullHD rozlíšením.

Spoločnosť Gionee je pre Európanov známa najme prelamovaním vlastných rekordov, keď spoločnosť uviedla 2 smartfóny, ktoré boli najštíhlejšie na svete. Teraz si opäť ide po prvenstvo a to vďaka dvojici displejov s FullHD rozlíšením.
 
Nie, že by sme na trhu nemali smartfón s dvojicou displejov. Takým je napríklad YotaPhone 2 kde však druhý e-ink displej má iba rozlíšenie 960x540px. Gionee W900 ponúkne rovno FullHD rozlíšenie 1920x1080px na oboch displejoch.
 
 
Smartfón je pritom vyrobený v menej vídanom formáte "véčka" a druhý displej sa tak objaví po otvorení zariadenia. Oba displeje majú uhlopriečku 4" a ponúknu tak vysokú hustotu pixlov 550ppi. Napriek staršie vyzerajúcemu dizajnu ide skutočne o smartfón a na palube nájdeme Android 4.4 KitKat. Hrúbka zariadenia je však vďaka dizajnu vysokých 14,8mm.
 
O výkon sa postará 4-jadrový procesor s frekvenciou 1,5GHz. RAM je veľká 2GB a pre súbory poslúži 16GB vstavaného miesta, ktoré bude možné rozšíriť pomocou microSD kariet. Fotografie zhotovíte buď pomocou zadného 13Mpx fotoaparátu alebo predného s rozlíšením 5Mpx. Zariadeniu nechýba ani rýchle LTE. A čo na to všetko batéria? Tá veru bude mať čo robiť s uživením oboch displejov nakoľko jej kapacita je iba 2050mAh. Zaujímavá by bola určite aj informácia o tom, či pri otvorení smartfónu budú svietiť oba displeje alebo sa vonkajší v záujme šetrenia energie zhasne.
 
Zatiaľ nie je známe kedy bude W900 uvedená na trhu a za akú cenu, no smartfón už bol schválený a certifikovaný čínskymi úradmi. Je tiež pravdepodobné, že padávať sa bude iba na čínskom trhu. Mali by ste o takýto smartfón záujem?
 
Zdroj: phonearena
 
Komentáre (1)
ja osobne
Simulovat klavesnicu na displeji, no tak to je minimalne mrhanie prostriedkami. 10 rokov dozadu tu boli v-cka co mali 6cm a nie 2 4palcove lopaty. VVsak to musi mat 25 centimetrov. Keby radsej vyrobili normalny telefon s dobrym fotakom a nie hento
Pridať nový komentár
TOPlist