Windows 10 bude natívne podporovať FLAC

Už žiadne podporné kodeky, FLAC bude natívne podporovaný.
Windows 10 vyjde v ústrety audiofilom, ktorí sa tak budú môcť tešiť z bezstratového formátu podporovaného natívne. Pre Microsoft to odhalil Gabriel Aul na Twitteri. Potvrdzuje to screenom z Windows Media Player. FLAC bude podporovaný na úrovni a to tak, že každá Win32 aplikácia bude schopná s formátom pracovať.
 
 
FLAC sa stal veľmi obľúbeným formátom medzi náročnými poslucháčmi. Narozdiel od MP3 je FLAC bezstratovým formátom, ktorý neodstraňuje žiadne zvukové informácie počas procesu kompresie. V predchádzajúcich verziách Windowsu si museli užívatelia pomáhať dodatočnou inštaláciou kodekov. Jedným z obľúbených je napríklad aj balík K-Lite Codec Pack.
 
 
Komentáre (4)
Pjetro de
Ano, to je uplne uzasne, pretoze 90% userov Wokien vie co je FLAC a cele dni nic ine nerobi len pocuva hudbu vo formate FLAC. Aj minule, teta sekretarka co si mysli ze plny disk je o pol kila tazsi ako prazdny a zo zastupcom filmu na diskete, si velmi sofistikovane natahala 20 GB hudby vo FLAC a uz sa tesi ze to moze pocuvat bez SW tretich stran. Aj prababka sa na to uz tesi, toto jedine je vo Woknach chybalo.
Bird
to je také slovenské nadávať, keď sa niečo zlepší. bože moj. veď ešte to ani nie je final. kopec vecí sa vylepší.
expodan
ja to tiež nepochopím microsoft konečne spraví niečo aj pre menšiu skupinu ľudí a chcú vylepšiť svoj prehrávač aby toho dokázal viac a nemuseli si užívatelia sťahovať z tretích strán ďalšie prehrávače zbytočne (nehovorím ale že je to zlé) ale ľuďom sa to nepáči lebo sa snažia spraviť niečo čo vylepšuje to čo už dávno mali... keby že WMP dokáže to čo XBMC tak som ochotný používať WMP ale zatiaľ to nedokáže tak budem naďalej používať XBMC ak sa to zmení možno jedného dňa prejdem na WMP... keď už je spomínaná Win 10 bude zadarmo? alebo už to microsoft zrušil?
misiak
ja pocuvam hudbu cez winamp a flac to prehra v pohodicke
Pridať nový komentár
TOPlist