Konzolová hra v ktorej tečie skutočná krv

Konzola spojená so zariadením na odber krvi vám odoberie krv ak ju stratíte aj v hre.

Na Kickstarteri sa objavil herný projekt umožňujúci odoberať hráčom ich skutočnú krv počas toho ako ju strácajú aj v samotnej hre. Posunutie herného zážitku do vyššieho levelu bolo na programe dvoch reklamných dizajnérov. Slovo "bolo" je dnes nanešťastie pravda. Projekt je pozastavený aj napriek tomu, že celé jeho pozadie bolo myslené naozaj dobre. Skutočným cieľom bolo odoberať krv do klasických odberných vreciek a naplnené ich zasielať do krvných bánk pre potreby pacientov.

Prečo bol projekt pozastavený Kickstarter nezverejnil. Rozoberme si ale ako celá vec funguje. Taran Chadha a Jamie Umpherson si zaumienili, že posunú hráčsky zážitok ďalej. Mimochodom ovládače fyzicky reagujúce na dianie v hre tu už máme dávno. No odber krvi na základe jej straty v hre je už niečo úplne iné. Projekt s názvom Blood Sport pozostáva z hernej konzoly, modulu Arduino, gamepadov a zariadenia na odber krvi.

Signál z gamepadov vedie priamo cez dva káble do Arduino modulu a z modulu do zariadenia na odber krvi. Arduino sa stará o prepojenie a o množstvo odobratej krvi. Množstvo ktoré sa má odobrať je vyrátané na základe vopred vložených informácií o hráčovi. Ide o vek, váhu a iné zdravotné údaje. Taran a Jamie mali v záujme vytvoriť multiplayerovú jednotku, ktorá by mohla byť prenášaná na rôzne akcie. Splnila by hneď dva účely: zábavu hráčov a odber krvi pre krvné banky.

Cieľom bolo vyzbierať na Kickstarteri 250 000 dolárov, ktoré by boli využité na zostavenie kompletnej "hráčsko-odberovej" jednotky schopnej cestovať po USA a urobiť osvetu o odbere krvi medzi hráčskou komunitou. Plány boli však prekazené len pred včerom a autori čakajú na oficiálne vyjadrenie zrušenia kampane. Kickstarteru sa možno nepáči manipulácia s biologickým materiálom osobami, ktoré na to nie sú vyškolené.

Zdroj: kickstarter.com

Komentáre (15)
sulfomacropropylen
vacsiu k......u som tento tyzden este nepocul
Broslowski
Nechapem preco? Praveze osobne som nikdy krv nedaroval - nejak ma to nelaka - ale mozno keby pri tom gamim dkao pecku dal by som sa nahovorit hh :)
sphx
Len tak mimo tému, prečo by si nedaroval?
hocico
Nechapem preco? Praveze osobne som nikdy krv nedaroval - nejak ma to nelaka - ale mozno keby pri tom gamim dkao pecku dal by som sa nahovorit hh :) -no ty si zrely do ... :-D taky dark souls..., a keby si zobral lekarnicku by ti zasa napumpovala spät krv..., keby si zomrel ?? :-D ?! -kaput ? a keby si mal nesmrtelnost ? co by ta j3blo ? :-DDDD
herco2544
Pripomína mi to film Upír z Feratu :)) http://www.csfd.cz/film/4247-upir-z-feratu/ Vtedy sa to zdalo také nereálne sci-fi ...
feroxx
Stacilo by zadat zle udaje a problem je hned na svete. Napad je teoreticky dobry, ale v praxi uplne nepouzitelny...
dwayne
chore hlavy doprepinane, zavret ich do blazinca do kazajky
gammaray
Preco? Myslim ze ako napad to nie je zle, len tak chyba podla mna dohlad skolenym zdravotnikom. Spolupraca s krvnymi bankami a preprava krvi by mala byt v rukach zdravotnikov a ak by sa to spojilo bolo by to fajn. Chlalani to len nedotiahli uplne do konca asi. Co uz.
hatatitla
A keď ta v Call of duty odstreli tank tak ti rovno zoberu orgány( tie co ostanu cele).
aa
:-)
hatatitla
Už to vidím ako živé. Ráno nabehneš na tranzfuzku strcia ti do ruky ovladac a ides. Ak si dobrý gamer budeš tam sedet do obeda kým pustis pol litra krvi.
DrStevko
blbosť totálna...
peto166
zasah do ruky - 1 deci, head shot -1 liter... :D:D:D mediiik mediiiik... a krv by mi vratili spat do obehu :D:D:D fasa.. :D
Tonino
Tiez to nevidim ako zly napad. spojili by sa tymy z hracskeho sektora a lekarske a mohlo by sa to naozaj vyuzit na roznych akciach. Kazda kvapka, ktora sa daruje moze zachranit zivot. A takto by to bolo spojene so zabavou. A podla popisu mi pripada, ze je to osetrene, aby to nikomu neublizilo, nakolko sa podla parametrov hraca prerata maximalne odobrate mnozstvo. Vidim len dve rizika: 1) je potrebne aby kazdy hrac bol najskor skontrolovany, ci je vhodny darca (zltacka, pripadne ine choroby) 2) ako zabezpecit, aby niekto nehral opakovane v moc kratkych intervaloch (aj krv sa daruje tusim len raz za 3 meisace)
kaktuss
Zasadnejsi problem v tomto rieseni je, ze pri klasickom darovani krvi je potrebne, aby krv tiekla kontinualne a nie len podla toho, ako je zasiahnuty hrac. Inak by sa krv zbytocne znehodnotila.
Pridať nový komentár
TOPlist