Samsung chce zablokovať predaj čipov nVidie v USA

Kórejský gigant obvinil nVidiu z niekoľkých porušení svojich patentov a žiada zastavenie predaja čipov od nVidie.

Patentová vojna medzi Samsungom a nVidiou sa tak skoro neskončí. Samsung podal žalobu na americkú agentúru International Trade Commission. Požaduje zablokovanie dovozu a predaja grafických čipov GeForce a mobilných procesorov Tegra. Týka sa to nie len nVidie ale aj všetkých výrobcov, ktorí dané čipy používajú vo svojich produktoch. Nie je jasné ktorých čipov sa žaloba konkrétne týka. Zo známych výrobcov grafík sú spoemnutí Biostar, EVGA, ECS, ZOTAC ale aj Mad Catz. Ovplyvniť by to malo aj mini konzolu Ouya a herný tablet WikiPad.

nVidia sa zatiaľ vyjadrila, že nemala zatiaľ možnosť sa podrobnejšie pozrieť na sťažnosť, avšak čoskoro bude odpovedať pre ITC vlastným obvinením. Samsung sa obrátil na ITC hlavne preto, že spory medzi spoločnosťami rieši ITC rýchlejšie ako je tomu u klasických súdov. Domnieva sa tak, že má vyššiu šancu dosiahnuť stiahnutia výrobkov nVidie z pultov predajní. Samsung žiada náhradu za úmyselné porušenie viacerých technických patentov, vrátane tých ktoré riadia vyrovnávajúcu pamäť v polovodičoch a spôsob akým pristupujú k dátam.

Spor medzi nVidiou a Samsungom sa vyostril po tom, ako nVidia žalovala v septembri Qualcomm a dožadovala sa zákazu importu najnovších telefónov Galaxy a tabletov od Samsungu, ktoré využívajú patentované spôsoby na vylepšenie grafiky. Týka sa to procesorov Snapdragon a Exynos. Spor bol oficiálne na ITC otvorený 21.11.2014.

Zdroj: bloomberg.com

Pridať nový komentár
TOPlist