Xiaomi chce predbehnúť Apple a Samsung

Čínsky výrobca Xiaomi, ktorý sa v lete zaradil medzi trojicu najväčších výrobcov smartfónov, má veľké plány. Chce sa stať svetovou jednotkou.

Takéto odvážne ciele sa však nedajú zrealizovať z jedného dňa na druhý. Riaditeľ spoločnosti Lei Jun by to chcel zvládnuť v horizonte päť až desať rokov.

„Myslím si, že pred troma rokmi, keď uzrel svetlo sveta náš prvý smarfón, by si nikto nepomyslel, že Xiaomi bude čoskoro tretím najväčším producentom na svete,“ vyhlásil Lei Jun na konferencii.

Hoci sú plány šéfa spoločnosť dosť optimistické, Xiaomi má za sebou veľmi úspešnú cestu nahor. Spoločnosť bola totiž založená iba v roku 2010 a o rok neskôr uviedla na trh prvý smartfón. Aktuálne má 70 miliónov zákazníkov a v budúcom roku očakáva trojnásobné zvýšenie.

Manažér Apple Bruce Sewell reagoval na optimistické ciele šéfa Xiaomi nasledovne: „Je to jednoduché povedať, ale ťažšie uskutočniť.“ Tiež poukázal na skutočnosť, že v Číne je na trhu so smartfónmi ostrá konkurencia.

Bude teda zaujímavé sledovať, či sa Xiaomi skutočne podarí splniť tieto ambiciózne ciele.

Zdroj: Winfuture.de

Komentáre (9)
BiGTomEE
Ak to niečím fatálnym nedoserú, nebudú sa náhliť na rozšírenie pôsobiska a budú pokračovať vo vývoji, tak ako teraz, tak sa im to podarí. Som zástancom HTC, ale môj nasledovný telefón bude pravdepodobne Xiaomi, ak ma zas niečím budú vedieť chytiť.
Varga
Má na to - vlastním meciac "najslabší" Xiaomi Redmi 1S - mal som predtým iné, mám nejaké skúsenosti s ďalšími androidovými mobilmi v rodine i inde a - NEVYMENIL BY SOM ZA ŽIADNY z nich
flame666x
Ja už Xiaomi mám a iný telefón už ani nechcem.
xia
Ja xiaomi tiez mam, prave vdaka tomu boom-u posledny rok, dalsi urcite ale nebude xiaomi.
heisenberg
Sorry ale Samsung alebo HTC ani z zdaleka nemá na Xiaomi
ujko horar
Dva tyzdne mam Xiaomi a veru by som tiez nemenil. Cena vyborna, vykon perfektny a podpora excelentna.
sulfomacropropylen
v com ich chce predbehnut ?
Ethos
no to nefim ked nevyraba 4G bands .. Mi4 bez 4G .. traapne
Abraxas
tretí najväčší predajca smartphonov na svete a zisk pouhých 55 mil dolárov, to je tajomstvo ich úspechu - nadupaný výkon + takmer žiadna marža s čoho vyplýva, zaujímavé riešenie pre časť svetového trhu, ale ako dlho to takto vydržia ťahať, ak im začne len trochu rásť cena a to budú ešte stále výrazne lacnejší ako "značková" konkurencia, tak budú mať veľký problém nájsť keď je niekto ochotný dať sedem stoviek za iphone 6 tak pre neho sú pravdepodobne alternatívou len známe vlajkové lode "značkovej" konkurencie, napr. v USA je to s pohľadu trhu len iphone versus galaxy xiaomi má šancu len medzi nadšencami, ktorý skúmajú aj črevá, ale vybudovať si značku ktorá predá vnútro za vysokú sumu aj keď naozaj za to nestojí to chce roky, ak nie desaťročia, a to bude pre firmu, ktorá je tu všeho všudy 3-4 roky veľmi ťažké čomu však verím, je že v prípade, že by sa im začalo výraznejšie dariť aj na západných trhoch, tak pravdepodobne prinútia konkurenciu k zníženiu cien
Pridať nový komentár
TOPlist