WhatsApp pridáva šifrovanie správ a umožňuje vypnúť potvrdenie o prečítaní

End to end šifrovanie bude po novom zapnuté ako predvolené. Potvrdenie o prečítaní správy sa bude dať konečne vypnúť.

Bezpečnosť súkromných správ a dát na internete je dnes veľmi diskutovanou témou. WhatsApp spojil sily so spoločnosťou Whisper Systems, stojacou za vývojom aplikácie TextSecure. Táto aplikácia používa open source kód na šifrovanie správ. Facebook vlastniaci WhatsApp využil tento kód a zakomponoval ho do ďalšej aktualizácie. Ani samotný WhatsApp nebude vedieť dekódovať posielané správy, pretože end to end šifrovanie zašifruje správu u odosielateľa a dekóduje ju až u príjemcu.

Bezpečnostný upgrade sa však netýka len tejto novinky. Facebook taktiež umožnil vypnutie funkcie o prečítaní správy príjemcom. Funkcia o prečítaní správy je užívateľmi veľmi kritizovaná. Niektorí užívatelia si sťažujú na to, že správa od odosielateľa je označená ako prečítaná aj napriek tomu, že si to neželajú. Doposiaľ sa funkcia nedala vypnúť. Po novom už pôjde.

Funkciu je zatiaľ možné vypnúť len na zariadeniach s Androidom, no aktualizácia sa pripravuje aj na iOS, BlackBerry a Windows Phone. Mínusom stále ale ostáva fakt, že potvrdenie o prečítaní nie je stále možné vypnúť pre skupinový chat.

Zdroj: theinquirer.net

Komentáre (2)
Linuxak
whatsapp je closed-source, takze tam budu urcite nejake backdoory pre americku NSA (alebo rusku FSB?) :D
Mihail
nieje to whisper systems, ale open whisper systems ... http://cur.lv/frcki
Pridať nový komentár
TOPlist