Na americkej univerzite budú učiť predmet "Mrhanie času na Internete"

 
Už tak mnoho mladých ľudí trávi veľa času bezvýznamným túlaním na sociálnych sieťach a podobne. Čo tak to rovno zaviesť do školy? Na Pensylvánskej univerzite si takýto predmet budú môcť študenti zapísať.

Ak si myslíte, že je to vtip tak vedzte, že nie je. Pensylvánska univerzita nie je pritom žiadne béčko a patrí medzi najstaršie a najrešpektovanejšie univerzity v USA. Je ťažké dostať sa na ňu a taktiež je náročné finančne si dovoliť si štúdium na tejto škole. Študenti, ktorí majú tú česť tam študovať si budú môcť od budúceho roka zapísať predmet "Mrhanie času na Internete". 
 
Pensylvánska univezita
 
"Cieľom kurzu je iba s pomocou notebookov a Wi-Fi pripojenia zamerať sa na alchymistickú rekuperáciu bezcieľneho surfovania literárnymi dielami. Od študentov bude vyžadované, aby zízali na obrazovky 3 hodiny a komunikovali iba cez chatovacie nástroje, boty a sociálne média. Rozptyľovanie, multi-tasking a bezcieľne túlanie je povinné". Zaujímavá náplň predmetu, všakže?
 
Univerzita však má s kurzom iné zámery ako len rozdať kredity za surfovanie Internetom. Študenti už tak trávia veľa času na Internete takže podporenie tejto činnosti a jej preformovanie do užitočného výstupu môže pomôcť rozvíjať myslenie študentov. Vedúci kurzu dovolí relatívne voľné surfovanie Internetom a to čo študenti uvidia a naučia sa budú premieňať na literárne diela.
 
Vyzerá to teda tak, že bezcieľne surfovanie Internetom nebude na tomto predmete skutočne úplne bezcieľne. Prijali by ste takýto predmet aj na slovenských univerzitách?
 
 
Komentáre (2)
Halitsky
V tomto predmete by som mohol vyucovat aj ja.
Halitsky
admin je vul lebo mi nezobrazil komentar
Pridať nový komentár
TOPlist