Američania sa boja viac Googlu ako NSA

Svoje dáta by američania radšej zverili agentúre NSA ako Googlu.

Webový prieskum uskutočnený na servery servata.com so vzorkou 2500 ľudí ukázal doslova prekvapivý výsledok. Ľudia mali od 1 po 10 (kde 1 je "bez záujmu" a 10 "veľmi nahnevaný") označiť, ako by zareagovali ak by ich dáta získal "xxx". Ide napríklad o webovú históriu, sťahnuté súbory, dáta z telefónu a pod.

Na otázku: Ako by ste zareagovali ak by ste zistili, že Google má prístup ku všetkým vašim dátam. Na stupnici od 1 po 10 Google dosiahol 7,39. Tá istá otázka len s "NSA" dosiahla 7,06 bodov. Je dosť prekvapivé, že po toľkých aférach okolo NSA dosiahla agentúra lepšie skóre ako Google.

Okrem NSA a Google smerovali otázky aj na rodičov, vedúceho v práci či manžela. Rodičia získali 5,93, manžel 4,55 a vedúci 6,85. Treba podotknúť že vzorka 2500 ľudí z tak veľkého počtu obyvateľov, nemusí byť vôbec presná a môže sa líšiť aj štát od štátu. Zaujímave je ale aj tak, že šíriace sa negatívne informácie o NSA neprilepšili Googlu jeho skóre.

Zdroj: theinquirer.net

Komentáre (3)
MQ
Dajte mi mi vysledky, ake chcete mat, dajte mi na to prachy a o dva dni mate vysledky, ake ste chceli. Neverite? Nebolo to az tak davno, ked niekde prebehlo referendum, alebo hlasovanie, ktore nedopadlo tak, ako bolo potrebne, tak sa urobilo este raz. Na druhy krat dopadlo tak, ako sa bolo pozadovane vrchnostou. Hlasovalo by sa dovtedy, kym by nebol dosiahnuty pozadovany vysledok, tomu verte. A to prosim vo "vraj" demokracii, ludovo nazyvanej korporatne otrokarstvo. Takze takym prieskumom davam mensiu dolezitost, ako teplemu prdu. To naozaj nie je nic zaujimavejsie na pisanie?
passco
Informacie sa zhanajú ťažko ked ich človek nechce dač.. ale ked je to ako u google dobrovolné a kazdý robí všetko preto aby si vyplnil a zafajkol každú možnosť?!
DudoHell
Velmi blba otazka. kazdy predsa povie ze da svoje informacie radsej vlade ako sukromnej firme. Ta s nimi aj tak prd spravi...
Pridať nový komentár
TOPlist