Apple potvrdil že nikdy nevyrobí lacný iPhone

Ak ste čakali, že jablková spoločnosť niekedy vyrobí low cost iPhone, tak ste na omyle.

Marketingový manažér Greg Joswiak sa na konferencii Recode's Code/Mobile vyjadril, že spoločnosť nemá ani najmenší záujem vyrobiť niečo lacné, čo by mohlo konkurovať androidovým low cost zariadeniam. Zmietol zo stola tak špekulácie o tom, že Apple sa chystá na niečo lacné. Joswiak ďalej pokračoval, že Apple sa v deväťdesiatych rokoch dopustil chyby tým, že produkoval lacné zariadenia v snahe naháňať podiel na trhu na úkor kvality.

S príchodom iPhone 5C sa šírili špekulácie, že cenovo by mohol ísť nižšie no Apple to nedopustil a vypýtal si zaň 600 resp. 700€. Podľa Joswiaka je cieľom Apple vyrábať kvalitné produkty a veľmi ich nezaujíma či budú podielom na trhu lídrom. Aj keď má Apple cenu svojich produktov nastavenú vysoko a ekvivalenty sa dajú kúpiť pomerne lacnejšie, stále sa zdá že im cenová hladina neubližuje.

Dôkazom sú aj nedávno zverejnené finančné výsledky. Spoločnosť má naozaj širokú základňu svojich verných fanúšikov, ktorí stoja a doslova aj spia v radoch pred predajňami.

Zdroj: theinquirer.net

Komentáre (16)
MQ
Dovolim si oponovat. Apple vyraba lacne telefony uz teraz. Ze ich predava s poriadne mastnou vysokohorskou prirazkou, je uz ina kava.
OVERLORD
+1 ... spravil si mi deň :D
passco
Na zaklade tejto informacie to nie je prekvapujuce :)
jk2
Presne tak. Trafil si kliniec priamo po hlavičke. Ten produkt má len jeden cieľ, vytiahnuť z vrecka čo najviac, koľko sa len dá.
Lovap
Kecy. Také niečo ako náklady na vývoj, marketing, distribúciu a janeviemeštečo ti nič nehovoria? Pravdepodobne nie si podnikateľ, inak by si takú blbosť s úst (klávesnice) nevypustil ... Koľko si myslíš, že stoja "vnútornosti" nejakého iného telefónu (je jedno či je to Samsung, HTC, Sony ...)? Si strašne smiešny ...
felipe25
Treba skor povedat, ze my Slovaci nemozeme sudit co je drahe. Ano, pre nas je kazdy iPhone drahy, pretoze pri nasom plate, jeto asi tak, ze ten mobil stoji takmer mesacny plat. V USA je nejakych 700dolacov za mobil smiesna polozka, ked tam zarabaju par tisic dolarov. Tam isto nikto neriesi, kolko to stoji. S5 tiez nieje lacna, a cenou nieje daleko od iPhonu. Problem je len ten, ze Apple nerobi nic pre SVK trh - aspon nie priamo. To, ze sa sem nejake zariadenia dostanu je jedna vec, %ntualne je im ale asi na smiech, ked vidis, kolko ludi si ten mobil u nas dovoli, s tym, ze zan daju jeden mesacny plat. Keby ten mobil stal 1mesacny plat americana, brita, francuza, garantujem Vam, ze by z nich nepredali ani 10%....
Ide babka nakupovat
Ešte sa ich treba spýtať, či budú robiť iPhone zadarmo.
jk2
Úsmevné :-)). A ja zas na oplátku potvrdím, že si nikdy nekúpil ten ich predražený šunt :-). Oni už lacné telefóny robia dnes, Vtip je v tom, že ich draho predávajú. A prečo aj nie, keď sa nájde kopa XY (no neviem ako by som túto skupisku neracionálne sa správajúcich ľudí slušne nazval) čo to kúpi. Pre tých čo nevedia čítať medzi riadkami, prehlásenie výrobcu znamená v preklade: "Ďalej budeme vyrábať čo najlacnejší telefón, ale kedže sa stále najde dostatok neracionélne sa správajúcich uživateľov (XY) majúcich záujem, sa síce takto trápne,odlišovať a mať tak dojem falošnej výnimočnosti, budeme ho ďalej týmto ľudom predávať za premrštené ceny. Lebo prečo by sme vás nepripravili o peniaze, keď s tým súhlasíte :-))" , Takže prajem všetkým fanúsikom Apple nech stanujú, spia pred obchodmia vyhadzujú zbytočne peniaze za niečo, čo si môžu kúpiť za polovičnú cenu. Len Vy ľudia čo si peniaze trošku vážite a hlavne študenti vyhnite sa tejto zlodejine, ako koza nožu. Pokiaľ ide o cenu, tak či je niečo drahé, alebo nie, nie je ani tak vecou toho, len čo to stojí a koľko kto zarábí. Ale odzrkadľovaním hodnoty tovaru. Ak má niečo porovnateľnú úžitkovú hodnotu, ako iný produkt, a cena je neúmerne k inému produktu omnoho vyššia, ide o predražený produkt. Apple je typickým predstaviteľom predraženého produktu. U applu je to typické, Cenove je nekonkurencieschopný. Cena je absolútne neúmerná úžitkovým vlastnostiam produktu. A keďže by to bolo nepredajné, snažia sa predávať falošnú vydinu výnimočnosti. Najsmutnejšie na tom je koľko truľkov je na svete, ktorí to za tú cenu kúpia. To ma desí !
sg007
Teba zjavne bude desit aj ked vedla teba na krizovatke stoji 150 000-ve auto. 4 kolesa mas aj ty, volant tiez.. a stale sa najde dostatok neracionélne sa správajúcich uživateľov ktori si kupia drahe auto. To ze sa tebe apple nepaci / nemas na to / nerozumies tomu / nechapes to / a tak podobne nejak NIKOHO nezaujima.
MQ
Uz mi tu zacal chybat nazor marketingovo vymletel ovce, ale nastastie sa jedna chytila a opat sa mame na com pobavit. Bla bla bla o "To ze sa tebe apple nepaci / nemas na to / nerozumies tomu / nechapes to / a tak podobne nejak NIKOHO nezaujima." je uz tak trapne, ze aj najvacsie ovce, z toho chytaju zaludocnu nevolnost. Minimalne tych, ktory posudzuju produkt z hladiska jeho uzitkovych vlastnosti to zaujima. Potom to zaujima aj ludi, ktori posudzuju pomer vykon/uzitkova hodnota/cena. Dokonca aj ludi, ktori maju dostatok penazi, ale aj tak si ich vedia vazit a nevyhadzuju ich von oknom. A to, ci sa ti paci, alebo nie, je u jablckarov daleko za idealom. Aby som bol trochu objektivny, je to za idealom aj u androidakov, ktori sa zenu za najnovsimi a casto krat tiez predrazenymi hlupostami. Ale ze kralom v tejto hre, na najvacsiu prirazku a nachytanie co najvacsieho poctu hlupakov, je apple, to neprekrutis. Mozes sa snazit ako chces, nemas na to, zradza to totiz samotne apple ich vyhlaseniami. Nehnevaj sa, dat do porovnania drahe a lacne auto, je opat klasicky splech jablkozruta. Medzi lacnymi a drahymi autami totiz su dost podstatne rozdiely. Trapnostam o 4 kolesach a volante, sa radsej vyhybaj, lebo potom vyzeras este vacsi chudak, ako naozaj si. Drahsie auto mi oproti lacnemu poskytuje napriklad vacsi komfort, vacsiu bezpecnost, mensie naklady na prevadzku, dlhsiu zivotnost, najnovsie technologie ...rozdielov medzi drahymi a lacnymi autami je viac ako dost. To je rozdiel v autach. Ale akosi nevidim tak dramaticky rozdiel medzi telefonmi. Pretoze ifon s jeho cenovkou mi neposkytne NIC viac, ako telefony strednej, alebo vyssej strednej triedy, s cenovkou podstatne nizsie. Dokonca si dovolim tvrdit, ze telefony strednej triedy mi poskytnu viac realne vyuzitelnych funkcii. Ifon je len marketingovo uspesne predavane pozlatene ho.no, ktore vlastnia marketingovo uspesne vyplachnute ovce. No a jasne, trocha image v tom tiez zohrava ulohu. Nastastie sa este stale najde dost ludi, ktori hladia na uzitok, pomer cena/vykon...ako na nejaky trapny image. Pretoze imagistov s prazdnymi hlavami, ale velkymi hubami, tu mame viac ako dost. Nastastie sa ti rozumni, ktorych je viac, nedaju ovplyvnit ich hysterickym bekanim, ktore NIKOHO inteligentneho nezaujimaju. Skor ako sa nadychnes na dlhe beeeee a zacnes tliachat o handroidackej ovci, tak v klude vydychni. Sukromne pouzivam obycajny mobil, ziadny smart a pracovne BlackBerry. Ked sa obe platformy dostanu BB, potom sa mozeme zacat bavit. To tvrdim az po realnom vyskusani (ano pracovne aj s jablkom), nie na zaklade "pocul som to niekde a teraz to vydavam za svoje realne skusenosti". Dovtedy si s jablkom len na smiech.
Tono S
No ja mám 4 s a súhlasím s tebou 6 pre mna zatial nic nerieši Mac mini 2011 nové upgrady nic neriešia na obidvoch najnovší soft beží Načo kupovať nové je to naozaj len tlak výnimočnosti treba niekedy rozmýšľať a vážiť si peniaze súhlas mnohé upgrady od Apple su fail snáď výnimka novy iMac No najthorsie je ked niekto niečo kupuje lebo to ma ten alebo ta
pepek2014
Ďalšia "nevymletá ovca" ktorá v živvote Iphone nemala a tvrdí že je to paškvil.. Kúp si ho, porovnaj s iným a potom píš.. Zažil som už trulov ako ty, ktorý s kúpili 3GS lebo zlacnel a porovnávali s Samsung S3... Potom si kúpil Iphome 4 a porovnával s Samsung S4.. Prečo neporovnáš svoju Fabiu s Audi S6 ? Ved aj kolesá máš, aj volant, aj motor.. a možno aj elektrické okná a aj svetlá ti svietia.. Vozil som na SK telefóny ked Orange ešet nevedel že bude akcia za 1Sk... Mal som všetky mobily, či už Nokia, Siemens, Samsung, Sagem, Alcatel, neskor HTC, Sony, atd... A tiež som mal 3GS, IPHONE 4, aj 4s, aj 5 aj 5s zatiaľ som nič lepšie fungovať nevidel... že tam nie je tristo všelijakých blbosti ktoré len zaberajú pamäť a celé to spomaluju ako na Androide? a čo? Potrebujem aby nemrzol, aby som si zavolal, poslal správu a niečo odfotil.. Vy si kupujte lacné mobily, lacné autá, ja si kúpim za svoje prachy to čo chcem ja..
Anton Soukup
Mam iPhone 5S, mal som predtym 5ku a mam aj 4ku, p predtym som mal htc Desire potom Samsung S3 a tym sko z tymy somarinami ako je Sense, TOuch a podobne pixxxoviny skoncil ak tak mozno raz Nexus ked bude konecne normalna zaloha ze OS bude chodit po restore zalohe 2 dni kym tam nahadzem vsekto ako som mal na predchadzajucom tlefone accounty two factor authentifikacia a tak podobne. Apple je drahy ale premna funguje nie na 100% ale na 90% ano ale Android mi nefungoval ani na 50% tak aby som nemal z toho bezsenne noci ze zase resotre. A isto sa ozvu sak si tam daj Cyanogen ... haloo haloo ja dam samsungu 600 ci 700 eur zato aby som tam dal SW od niekoho kto to robi zadara a funguje to lepsie nez original to kde sme ... sa uvedomte laskavo. Ano kupim si One Plus One a je to alebo nexus a mam podporu kde u tych super vyrobcoch ti povie nie slaby CPU tam to uz nepojde ..... a kto je tu ovca, neviem nejak sa to straca ...
hatatitla
Tieto srandovne spori vyriesi kupa mobilu z ozajstnym operacnym systémom windowsphone. Nie je snobsky a predrazeny ako iphone a nemrzne ako linuxový paškvil android
gammaray
Moja reč :D
Ethos
lebo su zdieracki hajzli .. a ludia su bohuzial hlupy .. maju spiralove oci tociace sa . lebo su zmanipulovani
Pridať nový komentár
TOPlist