Tim Cook: som pyšný, že som gay

 
CEO spoločnosti Apple otvorene prehovoril o svojej sexuálnej orientácii a zdôveril sa, že je pyšný na to, že je homosexuál.

Tim Cook sa o svojej orientácii zdôveril pre Bloomberg Businessweek. "Takže nech je to jasné. Som pyšný na to, že som gay a myslím, že to že som gay je jeden z najväčších darov aký mi Boh dal", vysvetlil jasne generálny riaditeľ spoločnosti Apple. Cook tiež dodal, že mnoho zo zamestnancov Apple vie o tom, že je gay a nemá to žiadny vplyv na to ako sa k nemu správajú.
 
 
Cook tiež priznal že vyjsť na verejnosť s takouto spoveďou nebolo jednoduché, avšak svojim vystúpením chcel inšpirovať aj ostatných ľudí s podobnou orientáciou. "Nepovažujem sa za aktivistu, no uvedomujem si, ako veľa som získal z obetovania sa pre druhých. Takže ak to, že sa niekto dozvie, že CEO Apple-u je gay pomôže niekomu vyrovnať sa s tým kto je, alebo to prinesie pohodlie niekomu kto sa cíti osamelý, alebo to inšpiruje ľudí aby trvali na svojej rovnosti, potom stojí za to zverejniť moje vlastné súkromie".
 
Apple už dlho oslavuje odlišnosť a rovnosť a spoločnosť sa spolu s Timom Cookom na začiatku tohto roka zúčastnila pochodu Pride Parade v San Franciscu. "Budeme pokračovať v boji za naše hodnoty a verím, že akýkoľvek CEO tejto úžasnej spoločnosti bez ohľadu na rasu, pohlavie alebo sexuálnu orientáciu by urobil to isté. Ja osobne budem pokračovať v presadzovaní rovnosti pre ľudí pokiaľ budem žiť", vyjadril sa Tim Cook.
 
Zdroj: theverge
 
Komentáre (11)
ArMoR
A o pár rokov sa dostaneme k tomu, že byť hetero nebude "in" ... Koho táto sprostosť zaujíma? Ale aspoň apple stratí zákazníkov, ktorý sú homofóbni :-D
MQ
Bud pysny kolko len chces a neotravuj nas s tym. "Ja osobne budem pokračovať v presadzovaní rovnosti pre ľudí pokiaľ budem žiť" Naozaj? A ktortej ri..i so bol strceny, ked banda hysterickych termoforov ziapala na plne hrdlo na exsefa Mozily, ktory si dovolil podporit organizaciu, za zachovanie tradicnej rodiny?! Urobil to vo svojom osobnom case, podporil ich z vlastneho vrecka a k tomu naozaj nie velkou sumou (v porovnani s jeho prijmom). Vtedy si co nevyskakoval za rovnost ludi? Vtedy bola kde tvoja odvaha? Myslim si, ze si obycajny pokrytec, ktory vydal vyhlasenie len preto, aby sa o apple pisalo v kazdom platku a boli ste na prvych strankach. Ved pre zlepsenie predaja vsetko, vsak? Keby o tom nikto nevedel, mozno by som sa na to pozeral inak, ale o tvojej dezorientacii vedelo uz naozaj dost vela ludi. Preto si myslim, ze si to urobil len za ucelom marketingu. Ako sef si mozno dobry, ale ako clovek si pre mna odpad! O zvysku hysterickej teplej lobby nemienim pisat, to je na inu temu a na inom mieste.
passco
Jeho orientacia dokazuje fakt ze na vysokých poziciach sú magori alebo narušený/psychopati :)
MQ
gayroparlament, gayrouradnici, NRSR....
dwayne
uplne trapne, koho to zaujma za prve a za druhe OMG to ako naco sem davate ??? FAIL
babayagafans666
Už dávno tvrdím,že Apple je značka pre buzny - takže som mal pravdu -béééé buz-ofce
passco
Tim cock je gay.. ze ma to neprekvapuje
Jednoduska
Som hrdy ze som hetero. preco toto nie je v spravach? :P
NoAco
No a čo ? Ja som hetero, a som na to pyšný.
katkaschatz
Nemam nic proti gayom, ale vyhlasenie "Som hrdy na to, ze som gay" mi pride ako "Som hrdy na to, ze mam psoriazu, je to to najlepsie co mi boh mohol dat". Je to proste choroba a odchylka od normy. Nech si ziju, nikto im to neberie, ale v tejto spolocnosti aby sa uz heteraci citili ako nieco menejcenne.
hatatitla
cudna doba, ludia su hrdy nato ze su uchyli , niektory zasa ze su primitivy ( napr. rozne reality show) ja uz sa zacinam aj hambit ze som taky obycajny nezaujimavy clovek
Pridať nový komentár
TOPlist