Neporežte sa - Oppo R5 je hrubý iba 4,85mm

 
Výrobcovia smartfónov sa predháňajú vo výkone, veľkosti či hrúbke. V poslednej menovanej kategórii víťazi momentálne Oppo R5, ktorý je v najhrubšom bode hrubý iba 4,85mm.

Jedným zo spôsobom akým zaujať zákazníkov je vyrobiť zariadenie, ktoré je v niečom naj. Najštíhlejším smartfónom na svete je v súčasnosti Oppo R5, ktorý tak prekonal prístroje ako Gionee Elife S5.5 alebo Huawei Ascend P6. Kompletné rozmery tejto "žiletky" s hmotnosťou 155g sú 148,9 x 74,5 x 4,85mm a ide zároveň o prvý smartfón na svete s hrúbkou menšou ako pol centimetra.
 
 
V tenkom tele sa však netlačí žiadny slabý hardvér. Naopak, výrobca vsadil na výkon, o ktorý sa postará 64-bitová SoC Snapdragon 615 s ôsmimi jadrami Cortex-A53 s  taktom 1,5GHz. Nejde síce o najvýkonnejší mobilný čip, no 8 jadier bude pravdepodobne stačiť na plynulý chod všetkého podstatného. Hoci je procesor 64-bitový RAM má kapacitu "len" 2GB. Grafickou časťou je Adreno 405.
 
AMOLED displej s uhlopriečkou 5,2" ponúkne rozlíšenie 1080x1920px. Vzadu nájdeme objektív Sony IMX214 s rozlíšením 13Mpx a svetelnosťou f/2.0. Tento fotoaparát disponuje viacerými pokročilými funkciami ako rýchlym autofocusom či Ultra HD funkciou, ktorá spočíva v spojení viacerých fotiek do jednej s rozlíšením 50Mpx. Predná kamera poskytne 5Mpx rozlíšenie. Nechýba Wi-Fi a/b/g/n či Bluetooth 4.0. Operačným systémom je Color OS 2.0 založený na Androide 4.4.
 
 
Doterajšie špecifikácie boli sľubné, avšak výrobca bohužiaľ pripravil aj menšie sklamania, ktoré sa však vzhľadom na útle telo dali očakávať. Vnútorné úložisko je veľké iba 16GB a nebude sa dať navyše rozšíriť pomocou microSD kariet. Telefón tiež nemá 3,5mm jack pre slúchadlá. Batéria tiež neoslní nakoľko má kapacitu iba 2000mAh. S pomocou dodávanej nabíjačky od Oppo však batériu na 75% kapacity dobijete iba za 30 minút. 
 
Problémom v malom tele by mohlo byť aj vyžarované teplo no aj na túto záležitosť spoločnosť myslela. R5 obsahuje materiál, ktorý absorbuje teplo čo by malo zaručiť, že vnútornosti sa nebudú smažiť ale budú pracovať v optimálnom teple.
 
Oppo R5 by mal na svetový trh doraziť v decembri s cenou $499.
 
Zdroj: phonearena
 
Komentáre (5)
BiGTomEE
Pre mňa môže mať telefón aj 64 jadier a 192GB RAM, ale ak si tam neviem zapojiť slúchadlá, bude mi takmer zbytočný. Dokonca aj, nedokážem pochopiť, načo bude niekomu taký tenký telefón. Na moje HTC Sensation som si doobjednával ešte hrubý gumený kryt na zadnú stranu, lebo sa nedal pohodlne držať.
spencer
pravda nemusí byť tenký , ale keĎ už sme pri tom tka bluetooth slúchatka by problém nemali byť ;) aj keĎ jasné nemusí hneĎ každy s tým byť spokojný ja som tiež za klasiku Creative EP630
ArMoRKiN
Ajtak sa mi najlepšie pracovalo na Nokii N900 a nikto ju ešte dlho neprekoná ... hrúbka 2CM ale písal som jak král ... Na galaxy S5 som si už musel kúpiť hrubý kryt od spygenu, aby sa mi dobre držal a nie to ešte si kupovať hranatý 4,5 mm telefón ... Len čakám kedy uvidím reklamný shot ako na Always vložky ..
punto
nekupil by som si to len kvoli tomu ze je to cinska znacka a za 499 dolarov? preboha... ziadne nativne cinske, indicke, indonezske a pod znacky... z ciny jedine ak tak lenovo, z azie sa oplatia zauzivane taiwanske a japonske znacky, cinanci a spol su lajdaci a akurat sa chce nabalit na aktualnych lokalnych dierach na trhu...
eklektik
prehovoril znalec trhu!
Pridať nový komentár
TOPlist