Google predstavil alternatívu Gmailu s názvom Inbox

Desať rokov po spustení Gmailu predstavil Google novú e-mailovú službu. Inbox je štýlová aplikácia, ktorá sa však na Gmail ani trochu nepodobá. Prináša mnoho užitočných funkcií uľahčujúcich život.

Aplikácia bude určená pre iOS a Android, ako aj pre webovú verziu. Prístup bude zatiaľ iba na pozvanie, tak ako to na začiatku fungovalo na Gmaily. Hoci sa bude Inbox synchronizovať s Gmailom, koncern očakáva, že užívatelia budú používať iba jednu z dvoch ponúkaných služieb.

„Chceme začať úplne od nuly a vytvoriť niečo, čo ľuďom pomáha zamerať sa na naozaj dôležité veci,“ vysvetlil produktový manažér Google Alex Gawley.

Novinkou je napríklad nová úvodná obrazovka. V prípade, že mail obsahuje fotografiu, bude sa táto automaticky zobrazovať na domovskej obrazovke. Užívateľ tak môže preklikávať medzi obrázkami bez toho, aby musel otvárať maily.

Nová služba má byť rozšírená aj o pripomienky a úlohy, ktoré sa budú zobrazovať hneď vedľa správ a budú obsahovať dôležité údaje. Napríklad ak si dá užívateľ pripomienku, že má zavolať zubárovi, zobrazí mu Inbox automaticky číslo zubára vrátane návštevných hodín.

Google predstavil svoju e-mailovú službu prvýkrát v roku 2004, kedy zabodoval najmä veľkým úložným priestorom. Od vtedy koncern službu niekoľkokrát vylepšil a zaviedol karty pre viacero druhov e-mailov. 

Zdroj: Golem.de, Google

Komentáre (1)
MQ
Vyzera to ako krizenec e-mailu s pripomienkovacom a kalendarom. Aj ked to vyzera lakavo, asi to nebude nieco, po com by som tuzil. Umoznuje triedenie e-mailov podla dolezitosti? Gmail tak isto. Umoznuje potlacat reklamne spravy do pozadia? Gmail ma spam filter a reklamy sa mi neukazu. Nemusim sa prehrabavat menej dolezitymi mailami? Gmail na oznacovanie hviezdickou, tak hned viem co je a co nie je dolezite. Gmail ma aj whitelist, kto nie je vo whiteliste, od toho mi mail nepride. atd. atd..... Urcite si to priaznivcov najde, ale ja medzi nimi nebudem. Vyzera to podobne ako gmail, len je tam pridana nejaka ficurka navyse, je to v inom kabate a ...zda sami, ze to bude chrlit reklamu, bez moznosti jej obmedzenia pouzivatelom.
Pridať nový komentár
TOPlist