AMD opäť znižuje ceny procesorov

Včera AMD oznámilo nižšie ceny pre procesory série A.

Zmeny cien sa dotkli modelov A10-7850K, A10-7800, A10-7700K, A8-7600, A6-7400K, A10-6800K, A8-6600K, A4-6300, A4-5300 a A4-4000. So zakúpením vybraných modelov dostanete aj kód pre hry Murdered: Soul Suspect, THIEF alebo Sniper Elite 3. Akcia však netrvá dlho a potrvá len do konca októbra. Akcia platí len na modely A10-7850K, A10-7800, A10-7700K, A10-6800K a A10-6790K. Kód bude umiestnený priamo v krabici s CPU a okrem hier sa môže použiť aj na nákup Corel Aftershot Pro 2 s doplatkom len 5 dolárov.

Nové ceny procesorov v dolároch sú nasledovné:

  • A10-7850K - $143
  • A10-7800 - $133
  • A10-7700K - $123
  • A8-7600 - $92
  • A6-7400K - $58
  • A10-6800K - $112
  • A8-6600K - $92
  • A4-6300 - $34
  • A4-5300 - $31
  • A4-4000 - $27

Zdroj: tomshardware.com

Komentáre (20)
Solos
Aj tak vela za tie zlepence.
jk2
Aké zlepence. Mýliš si to s Intelom, ktorý kedysi produkoval zlepence. AMD už dávno produkuje pokrokové APU. Že ti nevoňajú je druhá vec.
Pjetro de
Ty si cely zlepenec. Najviac zlepencov pre dektop vyrabal v drvivej vacsine pripadov len Intel, prve boli Pentium D v roku pana 2005, aka 2x Pentum 4 Prescott 2M na jednom CPU plosaku. Intel sa vtedy hral na dvoj-jadrovy CPU, ked uz AMD malo vtedy na trhu NATIVNY dvojjadrovy CPU (ziadny zlepenec dvoch jednojadrovych). Tvoj primitivny komentar sa neda brat inak ako ironia a ked to nebola ironia, je na zaplakanie ako niekto prispieva na fora s tym, ze vie ho*no. Detto prve APU od Intelu (pred zopar rokmi) boli zlepence (do sc. 1156), t.j. CPU a GPU na jednom plosaku, dokonca CPU a GPU casti boli vyrabane roznymi vyrobnymi technologiami, CPU 32 nm a GPU 45 nm alebo opacne uz neviem presne. Co sa tyka serverov, tam vyrabaju zlepencne Intel aj AMD. Napr. 20/24 jadrove CPU zlepence su zrejme 2 kusy 10/12 jadrovych CPU. Dalsie prispevky?
Qubo456
ako úprimne nech robia čo chcú, aj keby to má stáť 1 dolár, tak to nekúpim... s AMD mám skúseností viac než dosť, ale radšej ostanem pri NVIDIA a INTEL aj keď trošku drahšie.
jk2
Nuž ak by si to ani za dolár nekúpil tak, toho rozumu si veľmi nepobral. Ale jasne to hovorí o tom, že nevnímaš objektívnu realitu okolo seba, ale radíš sa k Intel a Nvidia fanatikom :-). Ver, či never, škoda hlavne pre teba. Intel, ani Nvidia ti za to nepoďakujú a zníženie konkurencie tiež len teba a bohužiaľ aj ostatným uškodí.
sg007
Mali by sa davat zadarmo k doskam :D
Pjetro de
dalsi humorista
sg007
Skor realista. Neviem si predstavit situaciu kde by som si miesto intelu kupil amd.
Pjetro de
ludia su rozni ...
prievan
Ako vacsina tychto procesorov dokaze porazit I3 hlavne v aplikaciach kde sa da vyuzit aj GPU. Zrovna som jedno take PC doskladal kompletka za 400 a BF 3 FullHD sa da na tom hrat :D ukaz mi taky intel za tie peniaze!!!
bublifuk
AMD
jk2
Používam AMD už viac ako 12 rokov a k maximálnej spokojnosti. APU sú podľa mňa veľmi slušný univerzálny produkt. Cenu mali síce trošku vyššie, ale po tomto zlacnení, ich považujem za vysoko atraktívne produkty. Pri najbližšej výmene desktop PC mienim zamieriť práve k nejakému APU od AMD. Výkon CPU je v poriadku a integrované grafiky v nich sú vynikajúce. Aj na pohratie, po práci, sú úplne vyhovujúce.
roob
zasadny problem je v dvoch rovinach... 1. pri vymene PC nechcem rovnako vykonny PC ako mam, tak naco menit???? Najvykonnejsie APU nedosahuje vykon x6 1055T ktore som kupoval v roku 2010 = pred 4 rokmi!!! AMD sa malo pri uvedeni FX vykaslat na AM3 a produkovat cisto APU - taky 8350 s integrovanou grafikou by bola ina kava... 2. Dnes sa neoplati pre kancel PC (vacsina pc) skladat, takze sa kupuju hotove zostavy.. V lowende NIESU pritomne zostavy s AMD APU a tam kde su uz zas nekonkuruju core i3... Napr. minuly tyzden som kupoval HP 3500 pro s Pentium G2030 za 265€ vratane win8.1 - najdi mi ktomu konkurenciu od AMD :(
Pjetro de
Inac mas pravdu, ja neviem kde ma AMD mozog kua, iste segmenty a pod-segmenty trhu absolutne nema pokryte NAPRIEK TOMU, ze ma na to bohovsky vhodne zelezo. Staci sa pozriet na notebooky. Chcem normalnu 17tku a relativne vykonnym AMD APU, KDE DO RITI SU? Nemyslim tie 2 roky stare hracske debiliny za 1100-1200 € s Trinity (ako vidno aj na Alze), ale normalnu 17tku za 600-700 €, v pripade AMD za 500-600 €. Kde do riti su? Clovek zozenie len 15tky s AMD CPU/APU.
jk2
Výkon nemusí byť vyšší, keď je ho aj tak dostatok. Načo ? 1) Napriek tomu novší produkt má podporu nových inštrukcií, takže napríklad pri šifrovaní dát, ktoré bude ako všade vidíme čím ďalej väčšou nutnosťou, je výkon APU niekoľkonásobne vyšší ako výkon napr. spomínaného dobrého Phenomu II X6. 2) V APU máš novšie grafické jadro ako v grafikách z roku 2010, zase podpora vyšších verzií DirectX, ... 3) Máš lepšie prevádzkové vlastnosti ako pri PHenom II. (nižšia spotreba, nižšia hlučnosť vďaka absencii samostatnej grafiky,...) Takže v konečnom dôsledku rovnaký výkon ako v roku 2010 samozrejme nemáš, máš podstatné lepšie prevádzkové vlastnosti a podporu nových funkcií. APU je daný mix výkonu CPU a GPU, ale podľa mňa ten mix môže pomerne veľa uživateľom celkom dobre vyhovovať. Ten výkon je totiž pomerne homogénny (dobre zladená výkonnosť "CPU" a "GPU" časti. Nebrzdia sa navzájom. Samozrejme za predpokladu správne zvolených (rýchlych) RAM pamätí, ktoré grafika v APU nevyhnutne k svojmu výkonu potrebuje.
Zubesuch
ale prečo teda platiť za niečo čo má aj tak prestrelenú cenovku ako "hi-end" FM2 a horší výkon ako konkurencia za +/- rovnaké prachy. a teraz poďme rozmýšľať ďalej ak dovolíš... 1, chcem sa spýtať, kto z vás (myslím BFU) doma na desktope šifruje dáta. Alebo teda aký objem šifrovaných dát obsahuje pevný disk v domácich podmienkach. Chcem vedieť to percento BFU, ktoré odhadnete a percento šifrovaných dát v customer segmente. Kvôli takejto feature kupovať nové "železo" za stovky eur, keď mi neposkytne na domáce žuvanie žiadny výkonový boost v oblasti multimédií, hier a office, je donebavolajúca hovadina. 2, A načo ti samotná podpora DX11 je, keď so žiadnym hore vymenovaným APU si nezahráš poriadne nové hry bez pridania samostatnej GPU. Dnes v dobe fullHD monitorov je stále grafické jadro v Kaveri slabé, snáď okrem najvyššieho modelu. Tento model (a podľa mňa všetky tie horevymenované modely) však naráža na problém... ktorý by som nazval "výkon/cena celého riešenia". Za približne 140eur čo koštuje tá A10 kaveri, mám G3258 + GPU, doska k obom cpu za cca 50e, jednoducho zbytok zostavy to isté. Či už R7 260(x) alebo GTX750 rozmetá tú iGPU absolútne vo všetkom. Napriek tomu že procesor je v prípade intel + dGPU riešenia iba dvojjadrový, má takéto riešenie aj tak ďaleko viac výkonu (nielen) v hrách vďaka výkonnejšej grafike. 3, Keď sme už zistili, že pri hraní nových hier (na tie staršie ti predsa stačí aj starý komp s Phenomom a obstarožnou GPU prípadne intel HD graphics) sa bez nomálnej Grafickej karty ani dnes nezaobídeme. Môžeme k tomuto bodu povedať len jedno... taký i5 haswell, ktorej entry model je len maličko drahší, ale ktorý má výhodu v tom, že ti stačí box chladič bez toho aby si ohluchol (to čo balí amd k APU je fakt bieda) je ďaleko ale ďaleko efektívnejší, s boxom menej hlučejší, menej náročný na napájacie časti dosky (najmä vďaka integrovanému regulátoru priamo do čipu cpu) a má pozorovateľne viac výkonu ako phenom z roku 2010. Ohľadom akcelerácie vide nemá HD4600 problém ani so šialenými bitratmi vo FHD/4K. Samozrejme ohľadom hier je na tom biedne... ale to aj takmer 2x výkonnejšia iGPU v Kaveri. Nehovorím, že Kaveri alebo všeobecne APU AMD je zlé. Mix je síce vyváženejší, ako pri Inteli, ale je to žiaduce? Je to konkurencieschopné s ohľadom na cenu riešenia ako takého? Niekomu to ale môže vyhovovať, ale ja zatiaľ neviem ako špecifikovať požiadavky BFU, aby mi z toho vyšlo ako najvýhodnejšie riešenie práve cestou Kaveri.
Pjetro de
Co sa tyka hier, je GPU v APU od AMD nasobne lepsie ako intelovske APU. Bohuzial co sa tyka multimedii, tam AMD tahalo v APU za kratsi koniec. Dnes uz to dost dobehli, ale Llano (K10.5) z roku pana 2010 vie sice akcelerovat FullHD na 50/60 fps s nejakymi tymi kodekmi, ale to je vsetko. Ani novsie APU od AMD nie su na to extra dobre, neviem ako najnovsie Kaveri. Snad Carrizo ukaze, ako vie kacelerovat 4K na 50/60 Hz v H264 (ked uz nie H265). Intel nema s akceleraciou prehravania 4K v APU vacsi problem.
jk2
Nuž, podľa mňa, je APU od AMD, vhodné pre človeka, ktorý ho v domácich podmienkach bude používať ako univerzálny desktop PC. To znamená na bežnú prácu (office, internet, domáce spracovanie videa, fotiek,...) a oddychové chvíľky, pri nenáročnom, ale kvalitnom pohraní sa na hrách. A ku kvalitnému pohraniu sa vonkoncom nie je nutné FullHD rozlíšenie a maximálne detaily :-). Takže pre väčšinu domácich univerzálnych PC. Takže presne ako uvádza "spencer" nižšie, toto riešenie by kľudne vyhovovalo množstvu uživateľov čo siahli po samostanom CPU (jedno či AMD alebo Intel) a samostatnej grafike.(samozrejme s výnimkou hard core hráčov). Pokiaľ ide o cenu, tak tá za APU vonkoncom neni až taká zlá, ako sa to dramatizuje. Ja som kupoval do môjho prvého PC AMD Duron 850 MHZ okolo roku 2000 za 3000,- Sk, čo je na dnešnú cenu nejakých 100,- € a k tomu low-endovú kartu za nejakých 2000,- Sk, čiže 70,- € . Dnes môžem mať za 140,- € najvýkonnejšie APU od AMD so slušným výkonom CPU aj vynikajúcou grafikou. Keci okolo každých 30-40 € pri fixnom náklade na niekoľko rokov sú argument oničom. A výkon procesorovej časti je pre 80-90 % domácich uživateľov absolútne postačijúci. Poznám týpkov, ktorý majú doma core i7-ky a pritom by poriadne nedokázali využiť naplno ani i3. Sú len oblbnutý naháňaním sa po tom, čo je akože najlepšie, najvýkonnejšie, ...ale samozrejme najdrahšie. Presne ako kupovať predtražený iphone, len preto aby som mal iphone :-)). Najhoršie využité peniaze (rovno môžme povedať vyhodené) sú za výkonný produkt, ktorý nedokážem adekvátne vyťažiť (väčšina bežných domácich používateľov Intel core i7 a i5). Ideálne pre bežný domáci PC je APU od AMD prípadne Intel core i3-ka. Z ľudí, ktorý sa do APU od AMD báli ísť, z dôvodu, že si mysleli, že bude mať nedostatočný výkon sú dnes jeho nadšený uživatelia, lebo zistili, že ich v ničom nebrzdí a dá sa na ňom dokonca aj dobre pohrať na hrách. Takže podľa mňa existuje veľká skupina ľudí pre ktorých je tento produkt dobrý.
spencer
Chlapci AMD je určite vhodnejšie pokiaľ sa jedná o pomer cena/výkon . Moje APU 5800K je výkonom procesora postačujúce na to aby na plných detailoch s vysokým FPS pustilo napr. BF3 - novšie hry som netestoval hrávam staré . Vprípade grafiky v procesoroch je to postačujúce na hranie starých hier nie nových náročných na normálných detailoch pri rozlišení tak 1440x900 spustia tie grafiky max také veci ako call of duty 4 . Vpodstate som len chcel podotknuť že AMD so 4 jadrami pri frekvencii motajúcej sa okolo 4GHz a integrovanou slušnou a nežravou grafikou je chytre riešenie pre nenáročných čo pri viacerých činnostiach na pc naraz netolerujú záseky pc a čakanie na procesor . Mimo iné zlepence typu core2quad nekomentujem mal som to ale sekalo sa to viacej určite ako moje terajšie APU a hlavne v hrách bol tento procesor brzdou . každy teda nech si kúpi na čo má čo mu vyhovuje a nech hneĎ neutápa procesory od AMD preto lebo sa jemu do zostavi nehodia . 80% ľudom čo siahnu po inteli by kľudne stačil AMD a ani na to neprídu skrz bláznov ktorý básia aký je intel božsky a prevratný , nehovoriac o tej krásnej spotrebe ktorá sa človeku vráti o 5 a viac rokov .
bublifuk
Intel do kapusty naspodok.
Pridať nový komentár
TOPlist