Nokia novým softvérom výrazne vylepšuje viacero funkcií naraz

Nokia Networks má softvér vďaka ktorému vie ušetriť spotrebu, zrýchliť odozvu aj surfovanie po internete.

Hneď na začiatku je dôležité poznamenať že testy sa uskutočňovali v reálnych podmienkach na sieti 3G/HSPA u jedného z najväčších mobilných operátorov v Európe. Softvér Nokia High Speed Cell FACH znižuje signalizáciu siete až o 80%, vylepšuje odozvu až o 65%, zrýchľuje surfovanie o 20% a dokáže aj znížiť spotrebu energie až o 40%. Najviac používané aplikácie ako sú WhatsApp Messenger, Facebook Messenger či surfovanie po internete, kontrolovanie pošty často odosielajú malé pakety o veľkosti pár stoviek bajtov alebo niekoľkých kilobajtov.

Softvér od Nokie spracováva tieto pakety oveľa efektívnejšie čím prispieva k vyššie uvedeným údajom, ale aj k celkovej spokojnosti užívateľov a tým priamo podporuje aj možnosť používať viac zariadení na sieťach u operátorov. Nokia už dávnejšie ponúka sadu softvérových funkcií na vylepšenie komunikácie zariadení so sieťami a softvér High Speed Cell FACH je ich ďalšou nadstavbou.

Tento softvér je už aj integrovaný do balíčka Nokia Liquid Radio WCDMA Software Suite, takže aj operátori sa môžu dopredu pripraviť na jeho príchod keď bude softvér podporovaný prichádzajúcimi telefónmi. High Speed Cell FACH podporujú už najnovšie procesory od Qualcomm, ktoré sú už na výrobných linkách rôznych výrobcov. Vykonané testy prekonali aj samotné očakávanie Qualcommu a dokonca boli lepšie ako doposiaľ vykonané laboratórne testy.

Zdroj: phys.org

Pridať nový komentár
TOPlist