Očakávané smartwatch od Microsoftu už onedlho

 
Dvojdňová výdrž na jedno nabitie, fitnes funkcie či kompatibilita s iOS a Android. To majú byť funkcie prvých smartwatch od Microsoftu, ktorý ich plánuje odhaliť už v priebehu najbližších týždňov.

Časopis Forbes dnes informoval, že oficiálne predstavenie smartwatch od Microsoftu, o ktorých sa hovorí už od mája, je na spadnutie. Možno trochu prekvapivo by nemali hodinky od Microsoftu podporovať iba Windows Phone operačný systém, no mali by byť kompatibilné aj s Androidom či iOS. Relatívne dobrou správou  je aj výdrž na jedno nabitie, ktorá by mala byť na úrovni dvoch dní čím by prekonali hodinky Samsung Galaxy Gear alebo Motorola Moto 360.
 
 
Na tvorbe hodiniek sa podieľali aj inžinieri pracujúci na ovládači Kinect a tak sa očakáva, že hodinky budú podporovať niektoré gestá. Anonymné zdroje tiež potvrdili, že hodinky v sebe budú kombinovať fitnes funkcie a budú tak merať srdcovú frekvenciu, spálené kalórie či počet krokov. Microsoft by s hodinkami chcel viac presadiť svoj mobilný operačný systém, ktorý momentálne zaberá 2,5% trhu. Otázne však je či kompatibilita hodiniek s konkurenčnými operačnými systémami prinesie želané ovocie.
 
Microsoft si svoje tajomné smartwatch dobre stráži a žiadne informácie o cene, presnej dostupnosti či názve neunikli. Blížiace sa uvedenie okrem Forbes potvrdili aj The Verge. Do predaja by sa hodinky mohli dostať ešte pred Vianocami.
 
Zdroj: techspot
 
Pridať nový komentár
TOPlist