Základné dosky a grafiky v jednom balení výhodnejšie?

Asus plánuje masívnu kampaň zameranú na zvýšenie predaja a prilákania zákazníkov.

Budú sety základných dosiek s grafickými kartami lepšou alternatívou? To ukáže až čas. Zatiaľ Asus plánuje veľkú kampaň na podporu predaja svojich produktov po novom. Boj o zákazníka medzi Gigabyte a Asus je stále väčší. Asus už nastavil ceny svojich dosiek o niečo nižšie a plánuje utratiť nemalé množstvo financií na marketing. Na pláne je aj niekoľko promo predajov, kde sa budú predávať sety základných dosiek s grafikami s cieľom dosiahnuť vyššie predaje a prilákať veľký počet nových zákazníkov.

U Gigabyte je to trochu iné. Oddelenie základných dosiek a grafických kariet nespolupracuje pri marketingu ani predaji a tak by Asus týmto krokom mohol dosiahnuť lepšie čísla v predajnosti. Podľa serveru DigiTimes už má Asus pripravených na kampaň od 32 do 65 miliónov dolárov. Tento krok zrejme Asusu ubere na celkovom profite za rok 2014, ale na druhej strane mu môže priniesť oveľa viac.

Čo sa týka Gigabyte, tá zarobila v roku 2013 okolo 3,3 miliardy dolárov za predaj svojich dosiek. Tento rok sa zdá byť horším a analytici očakávajú zisk len okolo 3 miliárd s celkovým nárastom počtu predaných kusov oproti minulému roku o takmer 1 milión.

Zdroj: digitimes.com

Komentáre (2)
Memnon
milion kusov bol ocakavany narast a nie celkovy pocet predanych kusov 3mld za 1mil dosiek by bol riadny uspech :)
gammaray
jj dik :)
Pridať nový komentár
TOPlist