Show Audio, Video a Domáce Kino Bratislava 2014

Veľmi rád by som Vás chcel v krátkosti navnadiť na výstavu "Show Audio, Video a Domáce Kino Bratislava 2014". Nemal som dostatok času vychutnať si ju naplno a porozprávať sa s každým vystavovateľom. No napriek tomu, som venoval väčšinu času počúvaniu jednotlivých prezentovaných zostáv.

Začal by som hlavným sponzorom výstavy a to vystavovateľom Bis Audio. Vystavujú v Crowne Plaza. Mal som možnosť počúvať obe stereo zostavy. V jednej hrali B&W reprosústavy. V ďalšej monstrózne Sonus Faber v spolupráci s McIntosh. Zostava bola vyladená do najmenších detailov a bol to zážitok nechať sa unášať tónmi flamenca. V tretej miestnosti bolo prezentované domáce kino s Dolby Atmos. Tiež som mal možnosť vyskúšať si slúchadlá B&W P7 a Denon 7100 na McIntosh MHA-100. 

Ďalším vystavovateľom, pri ktorom som sa zastavil bola firma Hifisluchadla. Porovnal som si Beyerdynamic T1 s T5p a T90. So zvukom tejto trojky som bol veľmi spokojný aj napriek tomu, že hrali z "mp3jky" FIIO X3. 

Vystavovateľ firma Ketos ponúka na vypočutie slúchadlá Hifiman, ako hlavný distribútor tejto značky na Slovensku. Slúchadlá boli "kŕmené" Hifiman slúchadlovými zosilňovačmi. Sú k vypočutiu HE-6, HE560 či HE400í a ďalšie. Tiež som si mohol vyskúšať slúchadlá NAD HP50. Výborne izolovali okolitý hluk a mohol som si v pokoji vypočuť zopár neaudiofílnych nahrávok z môjho telefónu. V miestnosti s reprosústavami hrali Dynaudia s Octave zosilňovačmi.

Ante ako najväčšie reprosústavy výstavy sú k vypočutiu, ale hlavne k videniu. Krásny dizajn týchto reprosústav polahodí oku aj napriek tomu, že v danej miestnosti bol strašný hluk, čo znehodnocovalo živý prednes týchto reprosústav.

Sála London III ponúka k vypočutiu repráčiky Genelec, ktoré si stále veľmi radi popočúvame. Určite sa tam zastavte, sú to veľmi milí a ochotní vystavovatelia!

Enigma prezentovala Focal reprosústavy s T+A zosilňovačmi a Thorens gramofónom. Ako som sa dozvedel od vystavovateľa, firma Thorens je najstaršia existujúca značka domácej elektroniky na svete. Vystavovateľ je hlavným distribútorom na Slovensku.

Zastavil som sa aj v miestnosti Samsungu. Kórejčania ma veľmi prekvapili svojimi novými BT slúchadlami s názvom Level. Určite vyskúšajte stoja za vypočutie. Zábavny zvuk znel dobre aj napriek hluku v miestnosti, kedže ide o uzavretý model slúchadiel.

Jedno z najväčších prekvapení sa skrývalo v miestnosti firmy Inter Audio. Mal som možnosť vypočuť si slúchadlá Alpha Dog. Bol som úplne nadšený. Určite vyskúšajte!

Platan ako distribútor firmy Audeze dal k počutiu LCD-X a LCD-2. Veľmi som si neužil zvuk týchto highend slúchadiel kvôli hluku naokolo. 

Moja posledná spomienka na včerajší večer patrí projektu Popular. Je to elektrónkový integrovaný zosilňovač vyvinutý na Slovensku. Chlapcom držím palce. Odporúčam zastaviť sa na druhé poschodie Hotela Austria Trend.

Aj napriek dosť veľkému všade prítomnému hluku, som si mohol aspoň na zopár minút vypočuť audio, ktoré asi nikdy nebudem mať :-). Ale ako každý rok, aj tento priniesol zopár noviniek, ktoré sa vyplatí isť popočúvať/poobzerať.

Komentáre (3)
Karolkm
Viete mi prosim niekto poradit podobnu vystavu niekde v UK? Dakujem
Ján Kurej
Bristol Sound and Vision Show 2014
Kyselinka
Zaujimave, ze neni spomenuta miestnost s JBL, kde sa kazdy chodil len najest :-D
Pridať nový komentár
TOPlist