Bill Gates opäť najbohatším Američanom

 
Magazín Forbes zverejnil zoznam najbohatších Američanov. Zoznam 400 ľudí vedie spoluzakladateľ Microsoftu-u Bill Gates, ktorý disponuje majetkom v hodnote $81,2 miliárd.

Ide o poriadnu sumu, ktorá je ešte pôsobivejšia keď si uvedomíme, že takmer tretinu peňazí - $30 miliárd, venoval na vlastnú charitu Bill & Melinda Gates Foundation, ktorú vedie spolu s manželkou. Už táto samotná čiastka by stačilo na to, aby obsadil v rebríčku najbohatších Američanov 16. miesto.
 
 
Gates má oproti druhému v poradí Warrenovi Buffetovi náskok  $13,4miliardy. Na prvé miesto sa dostal Gates aj vďaka tomu, že za minulý rok zvýšil svoj majetok o $9 miliárd. Za tento nárast je Gates vďačný najmä tomu, že sa darilo akciám Microsoftu. Svoju zásluhu na tom však má aj návratnosť investícii do Canadian National Railway a spoločnosti Republic Services.
 
To však nie sú všetky esá, ktoré má Gates v rukáve. Gates tiež vlastní značný podiel akcií u Deere & Co. a Arcos Dorados. Práve množstvo podnikov, v ktorých má Gates akcie ukazuje jeden z návodov na zbohatnutie. Gates nevsádza všetko na jednu kartu, ale rozkladá svoje investície do viacerých podnikov, z ktorých sa mu darí zvyšovať svoj majetok.
 
Prvú päťku najbohatších Američanov tvorí ešte spoluzakladateľ Oracle Larry Ellison s majetkom v hodnote $48,1, ktorý okupuje tretiu priečku. O delené 4 miesto bojujú obchodníci Charles a David Koch, ktorí disponujú majetkom v hodnote $42,9 miliardy.
 
Zdroj: techspot
 
Komentáre (4)
passco
Tiež treba spomenúť ako ten čur.. rozpraval o redukcií populácie cez očkovanie
snap-
si v novom case cital? co tak si pozret celu jeho prezentaciu o com bola? ano spomenul to ale uplne v inej suvislosti a vobec nie tak ze by to chcel ale ako premennu vo vzorci pretoze v realite sa to deje.
passco
hej videl som tu prezentaciu a bolo to presne nabehnuté k tomu vzorcu
DrStevko
na čo mu to všetko je...
Pridať nový komentár
TOPlist