Jeden z najväčších kórejských výrobcov smartfónov je na predaj

Popri Samsungu a LG pôsobí v Južnej Kórei ešte aj tretí veľký výrobca smartfónov. Firma Pantech, ktorá ponúka komplexné portfólio, je aktuálne na predaj. Dôvodom sú veľké straty dosiahnuté v posledných rokoch.

Podľa informácií od ZDNet Korea, hľadá Pantech vhodného investora. Spoločnosť vybudovala radu smartfónov, vrátane veľmi atraktívnych high-end-modelov. V poslednej dobe však nedokáže čeliť presile zo strany LG a predovšetkým Samsungu. Silná reklamná kampaň konkurentov viedla k poklesu predaja, čo sa podpísalo pod rastúce straty spoločnosti.

Je to už 1,5 roka čo Pantech vykazoval zisk. Medzičasom firma vyhlásila platobnú neschopnosť a požiadala o pomoc štát. Potom, čo sa situácia nezlepšila ani za šesť obchodných kvartálov, je spoločnosť na predaj.

Predajná cena sa pohybuje na úrovni 288 miliónov eur. V prípade, že sa nenájde žiadny záujemca, pôjde spoločnosť do likvidácie. Investori môžu predložiť svoje ponuky do 7. októbra.

Údajne je záujem o výrobcu smartfónov pomerne veľký. Popri Samsungu a LG už o kúpe uvažuje aj koncern Hyundai a kórejský prevádzkovateľ siete SK Telecom. Ďalšími potenciálnymi záujemcami sú aj indický výrobca telefónov Micromax a čínske firmy Huawei, Lenovo a Xiaomi.

Zdroj: Winfuture.de

Pridať nový komentár
TOPlist