Samsung chce umožniť platby s inteligentnými hodinkami

Kórejský elektronický gigant Samsung plánuje umožniť jednoduché platby prostredníctvom svojich inteligentných hodiniek. Ich predstavenie sa očakáva na Mobile World Congress 2015 vo februári.

Ako informoval portál Business Korea, pracuje Samsung spolu s PayPal na integrácii mobilného platobného riešenia potrebného na spojenie s jeho hodinkami. Za týmto účelom bude mať tretia generácia smartwatch aj čítačku odtlačkov prstov, ktorá identifikuje biometrické údaje používateľa pri platobných transakciách.

Ďalším partnerom, s ktorým bude Samsung spolupracovať je aj Synaptics, ako špecialista na touchpady. Okrem odtlačku prsta sa bude používať aj jednoduché prihlásenie prostredníctvom hesla, ktoré umožní spojenie PayPal s hodinkami.

Samsung údajne plánuje cez hodinky informovať majiteľov smartwatch o ponukách obchodov v okolí. Zákazník si tak môže vybrať produkt už pred vstupom do obchodu a potom už len zaplatiť pri návšteve príslušného obchodu.

Používatelia budú mať vďaka textovým správam vždy prehľad o uskutočnených platbách a zostatku na účte. Samsung chce rozšíriť túto platobnú službu zo súčasných 25 krajín až na 50 krajín celého sveta.

Zdroj: Winfuture.de

Komentáre (5)
M1ch4l
nice, to by mohla byt prva vec, ktora by smartwatch dodala vyznam. NFC a platby. Este aby smartwatch mali baterku, ktora vydrzi aspon par dni, idealne tyzden, a samozrejme bezdratove nabijanie. Potom to bude pouzitelny produkt.
lacikaboss
o take 5 roky prijde nejaka firma s novinkou s nazvom penazenka a bude sa chvalit s "bezpecnou" platbou a moznostou platby v hotovosti!
MajkyMan
Titulok by mal skôr znieť: Samsung chce použiť zaujímavý nápad svojho rivala a tak umožniť platbu smart hodinkami ako spoločnosť Apple, ktorá predstavila 9.9.2014 svoje Watch a aj nový platobný systém ApplePay.
like
Nie nemoze tak byt titulok, lebo podla tuna diskutujucich nieje Apple firma, ktora prichadza s niecim novym.
MajkyMan
Jaaaaj
Pridať nový komentár
TOPlist