Program Android Silver zostáva na bode mrazu

Začiatkom tohto roka na verejnosť prenikli informácie o tom, že Google zvažuje nahradiť radu Nexus zariadení v prospech programu s názvom Android Silver. Táto novinka mala spojiť tie najlepšie a cenovo najvýhodnejšie smartfóny s mobilným operačným systémom kalifornskej spoločnosti. Ukázalo sa však, že projekt je na bode mrazu.

Android Silver vyvolal mnohé diskusie medzi fanúšikmi Androidu. Predovšetkým skutočnosť, že výhodné Nexus zariadenia už viac nebudú v ponuke, spôsobila mnohým používateľom vrásky na čele. Google sa pokúsil odstrániť ich obavy a zdôraznil, že aj v budúcnosti plánuje ponúkať Nexus zariadenia.

Podľa správy od The Information, zostáva Android Silver zatiaľ na bode mrazu. Dôvodom sú vážne pochybnosti o úspešnosti programu.

To, že Android Silver nebol nikdy oficiálne oznámený, môže súvisieť aj s odchodom manažéra Google. Nikesh Arora pôsobil dlhé roky ako vedúci predaja v Mountain View, v júli však z Google odišiel.

Arora bol zodpovedný za obchodné vzťahy s výrobcami mobilných zariadení ako aj s mobilnými operátormi, ktorí by hrali významnú úlohu v programe Android Silver. Po jeho odchode prichádza zo strany obchodných partnerov stále viac zmiešaných reakcií na tieto plány Google. 

Zdroj: Winfuture.de

Pridať nový komentár
TOPlist