Aplikácia Cosmos Browser umožní surfovanie Internetom pomocou SMS

 
V prípade, že ste mimo dosahu Wi-Fi, 3G či 4G nemáte žiadnu inú možnosť ako pristupovať na Internet. Čoskoro tu bude však ďalšia možnosť. Dostávať webové stránky klasickými SMS.

Aplikácia Cosmos Browser to dokáže. Stačí zadať do nej URL a o chvíľu dostanete SMS, v ktorých budú požadované webové stránky. Samozrejme nie v tak bohatej podobe ako v klasických webových prehliadačoch. V SMS bude iba text stránky bez obrázkov či akýchkoľvek multimediálnych príloh. Stránky tiež nebudú obsahovať CSS či Javascript a budú komprimované.
 
 
Telefóny budú "osekané" stránky dostávať rýchlosťou 3 SMS za sekundu. Následne budú usporiadané do správneho poriadia, dekomprimované a zobrazené. Netreba asi pripomínať, že takýto spôsob surfovania bude značne pomaly a hlavne nepohodlný. V prípade, že máte paušál, ktorý nezahŕňa voľné SMS za takéto prezeranie webových stránok tiež zaplatíte.
 
Ak však nemáte inú možnosť v prípade núdze môže poslúžiť dobre aj Cosmos Browser. Aplikácia by mala na trh doraziť ešte pred koncom septembra, zatiaľ len pre Android. Tvorcovia tiež sľubujú, že časom by aplikácia mala vedieť prenášať aj obrázky.
 
 
Komentáre (3)
Mučo Mačo
vacsiu .. som nevidel.. inak 2G je na net dostacujuce ..dzizs facepalm maria :D
jaj
ale ved to uz mal Eurotel pred 15 rokmi :-) Volali to mobil internet 1, 2 :-)
DrStevko
o môj bože za krátko bude 4g všade a príde 5g a oni prídu s internetom cez sms... :D
Pridať nový komentár
TOPlist