Potvrdené: Microsoft kupuje tvorcu hry Minecraft za $2,5 miliardy

 
Softvérový gigant z Redmondu oznámil, že kupuje štúdio Mojang za 2,5 miliardy USD, ktoré stojí za úspešnou hrou Minecraft.

To, o čom sa nedávno iba špekulovalo sa stalo skutočnosťou. Suma, za ktorú Microsoft odkúpi Mojang je však vyššia oproti tej očakávanej, ktorá dosahovala rovné $2 miliardy. Akvizícia by mala byť dokončená do konca tohto roka a Mojang sa tak stane súčasťou Microsoft Studios, do ktorého patria štúdia stojace za výrobou úspešných hier ako Halo, Forza či Fable.
 
 
Microsoft odkúpením získa momentálne veľmi obľúbenú hru, ktorá láka hráčov od roku 2009 a v súčasnosti eviduje viac ako 100 miliónov stiahnutí iba na PC. Na iných platformách sa jej však darí tiež veľmi dobre a ide o jednu z najpopulárnejších hier pre Xbox a tiež pre mobilné systémy iOS a Android. Hráči Minecraftu sú tiež ochotní platiť a 90% platiacich hráčov sa za uplynulých 12 mesiacov aj prihlásilo do hry.
 
Microsoft sa vyjadril, že plánuje aj naďalej podporovať Minecraft na všetkých platformách teda PC, iOS, Android, Xbox a PlayStation.
 
Zdroj: TS Microsoft
 
Pridať nový komentár
TOPlist