09-09-2014 Bigger than bigger #report

Konečne sú všetky informácie vonku a my môžme zhrnúť čo sa udialo tento týždeň. Spoločnosť Apple ako každý rok aj tento predstavila nový iPhone. Tohtoročná keynote, však bola v niečom špeciálna. Apple predstavil úplne nový produkt, v ktorom nemal "prsty" Steve Jobs.

V prvom rade Apple predstavil nový iPhone a nazval ho poradovým číslom 6 a 6 plus. Avizované makety pred predstavením boli identické. Nekonalo sa žiadne veľké prekvapenie. Apple sa rozhodol nedržať sa Stevovho vyjadrenia "no one would want to buy a phone with a big screen" z roku 2010. Rovno predstavili dva iPhony s výrazne väcšími displejmi ako predchodcovia.Ovládanie takto veľkého displeja je vyriešené podobne ako u konkurencie. Dvojité stlačenie stredového tlačidla posunie celý obraz nižšie, cím priblíži ovládacie rozhranie a ponuky z horného okraja obrazovky bližšie k vášmu palcu. Oba iPhony budu bežať na najnovšej verzii IOS 8.


 

Apple iPhone 6

Procesor: Apple A8 s 64-bit. architektúrou, dvojjadrový, M8 motion coprocessor
Frekvencie: GSM 850 / 900 / 1800 / 1900 MHz, UMTS 900 / 2100 Mhz + LTE
Displej: LCD IPS, Retina HD, 750 x 1 334 b., 326 ppi, uhlopriecka 4,7'' (119 mm), oleofóbny povlak
Fotoaparát: zadný 8 Mpix, LED blesk, autofókus, f/2.2, nahrávanie Full HD videí (1 920 x 1 080 b., 30 fps, slow motion až 240 fps) // predny: 1,2 Mpix s HD videom, HDR
Pamäť: pamät 16 GB, 64 GB alebo 128 GB, 1 GB RAM
GPRS, EDGE, UMTS, HSDPA, HSUPA, LTE do 150 Mbps
Bluetooth 4.0, prenos Wi-Fi (802.11 a/b/g/n/ac), NFC
GPS, Glonass, akcelerometer, barometer
Batéria: Li-Ion batéria pravdepodobne 1 810 mAh
Rozmery: 138 x 67 x 6,9 mm
Hmotnosť: 129 gramov
Cena a dostupnosť: od 699 eur / od 19. 9. 2014

Apple iPhone 6 plus

Procesor: Apple A8 s 64-bit. architektúrou, dvojjadrový, M8 motion coprocessor
Frekvencie: GSM 850 / 900 / 1800 / 1900 MHz, UMTS 900 / 2100 Mhz + LTE
Displej: LCD IPS, Retina HD, 1 080 x 1 920 b., 401 ppi, uhlopriecka 5,5'' (140 mm), oleofóbny povlak
Fotoaparát: zadný 8 Mpix, LED blesk, autofókus, f/2.2, nahrávanie Full HD videí (1 920 x 1 080 b., 30 fps, slow motion až 240 fps), optická stabilizácia obrazu // predny: 1,2 Mpix s HD videom, HDR
Pamäť: pamät 16 GB, 64 GB alebo 128 GB, 1 GB RAM
GPRS, EDGE, UMTS, HSDPA, HSUPA, LTE do 150 Mbps
Bluetooth 4.0, prenos Wi-Fi (802.11 a/b/g/n/ac), NFC
GPS, Glonass, akcelerometer, barometer
Rozmery: 158 x 78 x 7,1 mm
Hmotnosť: 172 gramov
Cena a dostupnosť: od 799 eur / od 19. 9. 2014


Tim Cook si nechal nakoniec spomínaný špeciálny produkt, čím sú Apple Watch. Inteligentné hodinky, ktoré majú jednoduchý dizajn. Apple predstavil tri verzie, kedže chce zaujať rôzne skupiny ludí.

Apple Watch - vyrobené z nehrdzavejúcej ocele, dotykový displej chráni zafírové sklíčko.


Apple Watch Sport - vyrobené z eloxovaného hliníka, dotykový displej chráni tvrdené sklo Ion-X.


Apple Watch Edition - vyrobené z 18-karátového žltého alebo ružového zlata, dotykový displej chráni zafírové sklíčko.



Ramienky sú rôzne od plastových, kožených ci vyrobených z kovu v rôznych farbách.

Apple Watch budú dostupné až začiatkom budúceho roka, cena začína pri sume 349 amerických dolárov. Na výber bude z dvoch veľkostí displeja, menší (38 mm) určený skôr ženám, väčší (42 mm) naopak mužom. Kompatibilné sú s iPhonom 5 a novším. Hodinky sa ovládajú dotykom alebo pomocou "digital crown" kolieskom na bočnej strane. Na hodinkách tiež najdete tlačidlo, ktoré slúži na spustenie komunikačného režimu s vybranými kontaktmi. Dalšie funkcie sú hlasové ovládanie, nechýba ani asistentka Siri. Hodinky využijete i na posielanie správ, ovládanie Apple TV, prijímanie notifikácií z pripojeného iPhonu alebo ako vzdialený hladáčik fotoaparátu.

Apple na prezentácii kládol veľký dôraz na fitness funkcie, zdravie a návyky.

Dalšou novinkou, ktorú budú môcť používať majitelia nových iPhonov v USA je Apple Pay. Apple predstavil, ako si on predstavuje bezkontaktné platby budúcnosti. Ide o revolúciu, ktorá je založená na použití Touch ID. Máte 2 možnosti ako Apple Pay používať. Prvá, že synchronizujete službu Apple Pay a Apple ID, čím sa do Apple Pay pridajú informácie o kreditnej/debetnej karte, ktorá používa Apple ID. Druhá možnost je, že vyfotíte akúkolvek inú kreditnú alebo debetnú kartu a pridáte ju do Apple Pay.

Osobne si myslím, že platby budú vďaka tomu jednoduchšie. Je ale otazné, kedy to budeme môcť využívať v naších končinách. Chcel by som dať na pravú mieru aj to, že Apple z každej transakcie cez Apple Pay získava poplatok od BANKY. Apple uzavrel s bankami individuálne partnerstvo a presvedčil ich, že užívatelia budú mínať viac financii so službou Apple Pay.

Na úplnom konci podujatia zahrála kapela U2, ktorá tiež predstavila nový album. Tento nový album dostali všetci, ktorí majú Apple ID zadarmo v digitálnej forme.



Dikes Apple!
 

Komentáre (28)
M1ch4l
taky lepsi "mainstreamovy" telefon s vizualne zaostalym OS za totalne premrstenu cenu...navyse nad absenciou 32 GB modelu sa cloveku pozastavuje rozum. Hodinky su prilis hrube a maju slabu baterku.
SpaceExplo
Diky za sdeleni tveho nazoru. Jsem si jist, ze vsichni pochopili, ze ty si to nekoupis. Co ale nechapu je fakt, ze se vubec proti takovemu srotu vymezujes. Stoji ti to za to? Stoji ti tvuj cas za to? Kdyz tou firmou a jejimy produkty tak pohrdas, proc o nich ctes a pak na to reagujes? (Ja ti to nezakazuju nebo tak, jen tomu proste nerozumim) PS: a ano, jsi prvni komentator u tohoto clanku, jupiii!
M1ch4l
dovol mi ti to vysvetlit 1. komentare su tu presne na vyjadrenie toho nazoru 2. apple ani ich produktami urcite nepohrdam. Ak by som si mal kupit tablet, iPady by boli medzi najsilnejsimi kandidatmi 3. iPhone 6 je jednoducho slaby. Hlavne s ohladom na cenu. Nepriniesol vobec nic nove a inovativne. Vlastne ani nedorovnal vlajkove lode WP a Androidu. System je dobry, len tie ikonky su uz stare. Novy vzhlad by podla mna velmi pomohol. 4. k hodinkam nemam co viac povedat. Tie 2 fakty stacia na to, aby boli prakticky nepouzitelne. Nabijat hodinky kazdy den, to nejde.
SpaceExplo
Diky - tenhle komentar uz je o necem jinem, o tomhle se da bavit. 1. souhlas 2. zajimave 3. ono, tezko nekam inovovat - z pohledu technickeho vybaveni v podstate dorovnali trh. A pridali Apple Pay a Apple Watch. Myslim, ze tentokrat to o tom telefonu ani moc nebylo - spise o tom kolem. A co se ikonek tyce, ja treba novoty nemam rad, takze prechod na iOS 7 jsem oddaloval co to slo - proste nemam rad zmeny. 4. hrube/tluste - no, dokud jsi je nemel na/v ruce, tezko soudit. Ale taky se mi zdali podle fotek silnejsi, nez bych byl ochoten akceptovat. Takze pokud se nekdy rozhodnu (znovu) nosit hodinky, a pokud se rozhodnu, ze by meli mit "OS", tak bych chtel tenci/slabsi. Co se vydrze na baterie - predpoklad je to asi spravny, ale zatim porad jen predpoklad. Osobne tipuju vydrz pres den a nabijeni v noci. Jak dlouho ti vydrzi smartphone? Den, mozna dva - je to vlastne stejny. Na druhou stranu - pokud je clovek nekde, kde neni elektrina, asi si ty hodinky sebou ani neveme, navic v dobe externich baterii v USB konektorem bych to asi byl schopen zkousnout.
Matej.t
Na keynote sa nehovorilo absolútne o špecifikách batérie. Môžu ešte použiť úplne inú technológiu. Tvoja "uvažovanie" o verzii s 32GB je úplne mimo a bol by si velmi zlý obchodník :-)
passco
nechápem čo je na tom mimo? Skôr tých 16GB mi príde mimo
Matej.T
Rozmýšlam ako obchodník: 1. Užívatel zvyknutý na 32GB verziu, ktorý bude kupovať nový model bude donútený ku kúpe vyššej pamäte a nebude chcieť lutovať "ušanované" peniaze kvôli 16GB verzii. ->$$$$$$ 2. Je tam väčšie rozmedzie a človek vždy bere to väčšie, lebo nebude chcieť banovať kúpu. -> $$$$$ 3. Kúpim si 16GB verziu a zistím, že mám málo miesta na fotky/videá/... tak kúpim viac GB na iCloude. ->$$$$$
007
Uz nech doleti 6+ lopata na slovensko a mozem sa tesit, lebo sa mi tu kopia peniaze na veci co este nevysli :D Mna by zaujimalo ako vyzera vizualne zaostaly os u ios ?! Tie srackovske ikonky v androide su teda krasnucke. Tiez by ma zaujimalo ako velmi je potrebny 4 jadrovy procesor na pouzivanie android telefonu na bezne veci ked ma vzdy pustene iba 2 jadra?! Nehovoriac o 2gb ram kde mam volne 600mb ?! Proste aj keby som tyzden nejedol si kupim nieco s cim budem spokojny a co sa mi paci. Ty mozes byt spokojny ze mas "lepsi telefon" = viac jadier viac adidas(?) za polovicnu cenu a zvysok mozes prepit v piatok v bare. Obcasne zaseky a pady aplikacii (co je kazdodenna vec u mojho androidu bez nadstavieb) su na kazdodennom poriadku. Teraz pribehnu android fans ze to tak nieje, ale je! Mam android od zaciatku takze nebudeme si nic nahovarat. K hodinkam si nevyjadrujem lebo je to odpad. Pride mi smska tak si ju pozriem na hodinkach lebo je tazko vytiahnut iphone z vrecka ale ked budem chciet odpisat tak ho vytiahnem aj tak. Pozeranie fotiek na 1" displeji ked mam hd retinu na iphone je tiez zaujimava vec, a najlepsia vec je ze kazdy vecer si ich budem nabijat, ách moje zlate omegy :( Najlepsie ako apple pisal ze tieto hodinky ohrozia svajciarskych vyrobcov hodiniek :D Naozaj vsetky vacsie firmy skrachuju a vsetci si budu kupovat "inteligentne" hodinky ktore mi pridu skor ako sproste hodinky podla funkcionalit co ponukaju. A U2 album samozrejme potesil :P
passco
Srackovske ikony? Ked si obmedzený ako iOS ani sa ti nedivím .. máš kopu tém a môžeš si vybrať aké ikony chceš.. Na svojom CM 11 môžem kompletne meniť celý dizajn a môžem si z každej témy vybrať čo sa mi páči.. Rečnícka otázka načo mi je 16 GB ram v PC ked využívam max. 4 GB pri bežnom používaní? :) Ak nepotrebuješ výkon a používaš iba kalendár, tak prosím nekupuj si vlajkovú loď ale mid alebo low-end, nechápem prečo hádžeš plus pre náročného uživatela ako mínus.
007
Kde si presne mozem vybrat tie ikonky na androide? Mne sa vzdy paci vsetko original a nebudem si to nejak dobabravat temami alebo niecim. No to neviem naco je tebe 16GB ale je to bezne vyuzitelna vec a upgradovat ram v pc nieje az taky problem. Kupim si 8 a ked mi je malo tak si kupim dalsich 8 popr. viac krat. Pouzivam kalendar, maily, a par appiek. Nejak ma nenapada preco by som si mal kupit nieco horsie ked mi to operator ponuka za par € a nevziat radsej vlajkovu lod co je lepsia vo vsetkych smeroch ako orezany mid-end smarphone. Preto proste prechadzam na iphone. Andorid ma za tu cenu x-krat viac jadier? Dobre nech ma, ale hry co idu na tych 4 jadrach androidoch pojdu aj na dvojjadrach iphonoch. Ano sice 4 jadro moze mat dlhsiu zivotnost ale stale je to spotrebka a kazde 2 roky si mozem jeden kupit od operatora. Ma viacej ram? Uznavam aj tu je android lepsi ale nejak ma nenapada ako sa da v smartphone vyuzit 3GB ram. Ide mi hlavne o kvalitu a funkcnost. Ziadne extremne prisposobenia a 10 widgetov na ploche mi netreba. Kazdym dnom si vsimam na svojom androide (4 jadro - vlajkova lod) ze mi nieco vadi. Bud mi padne chrome / smsky alebo extremne kratka vydrz baterie popr. slaby dosah wifi, musim sekundu cakat po vypnutej appke kym sa objavi plocha a ikonky. Na kazdom fore citam tie davy ludi ako hladaju dovody preco si iphone nekupit, a mna nenapada preco ho nekupit. Aha ano mozno ze kvoli cene, hrozne nieco.
m2fizy
Mozem vediet ... co ma kolega "androidak" za vlajkovu lod ? ... Kedze ja som zatial vlastnil vsetky Galaxy S (1 az 4 ... co ja povazujem za vlajkovu lod ...) a nikdy som tam nemal neaky problem so sekanim ... ktore tu vyssie kolega spominal ... a taktiez sa mi nestalo aby mi android padol (ale to sa mi nestava ani s windows ... o ktorom to tiez vsetci tvrdia) ... podla mna to nieje o telefone ale o medziclanku ... co je "medzi monitorom a klavesnicou". Takze este raz ... tiez VASE FAKE tvrdenia ... ze android je zalagovany, seka a pada ... by som nepriradzoval OS (android) ale skor uzivatelovi toho OS, resp. priamo tomu telefonu (este skor ... no v pripade WIN to bude uzivatelom). A este raz ... mal som SGS, SGS2, SGS3 a mam 2x SGS4 a nikdy ... opakujem ... NIKDY mi android nesekal a nemrzol ... popripade padol. To ale nemozem hovorit o androide v kombinacii napr. "s niekdajsim high endom" LG ARENA resp. SAMSUNG ACE / ACE DUOS ... ano ... to to bolo pravda .... zalagovane, zabugovane ... sekalo ... mrzlo ... hroza.
007
X10, s2, s3, Nexus 4, 5. Zoznam mojich Android telefonov ktore som pouzival. Aktualne mam posledny. Staci takto kolega? :-) Asi som velmi narocny user ked pouzivam mobil na to na co je urceny a aj s tym je problem. Este ma napadla jedna vec v 4.4.4 ten dialer je strasne neprakticky ;) Nepytaj sa ma v com, je to moj nazor.
Mučo Mačo
tak mas stastie..poznam kopu ludi,hlavne zien,co sa v systeme vobec nesparaju(nevedia to) a maju s3 a s4 a kazdemu ten telefon obcas zamrzne tak,ze ho treba surovo restartovat
passco
nj lenze to je uz potom o tom ze sa rad nechas obmedzovať.. neexistuje žiadny software ani nič porobné ktorý by sadol 100% ludom a čo sa týka mna som rád, že mám tu možnosť sa vyhrať s telefonom a že mám širokú škálu nastavení .. ak sa ti paci vsetko original tak nechapem naco nadavas na ikony, skor by som povedal ze ti robí problém pohnúť prstom.. čo sa týka padania tvojich apiek neviem čo používaš no jediné, čo mi kedy padlo boli hry a primitivne apky od amatérov. takze pochybujem ze to bude mat súvis s Androidom. Inak vela krát som už držal Iphone v ruke a nevšimol som si teda nejaky super výkon iOS . niektoré boli nehorázne spomalené a dosekané, že ani TW by sa nechytal.. taktiež vela používatelov hovorilo ze musí pravidelne reštartovať mobil aby to šlo v pohode.. Takze moj pohlad zatial z praxe je ze jeden aj druhý je na tej istej vlne
heisenberg
Ako nechcem do predu hejtovať, ale toto sa mi zdá asi ako najslabší počin od nich. Stále mám najradšej iP4/4s. Ani 5/5s nieje vôbec zlé. Ďalšou vecu je absencia 32GB pamäte, keď už tak nemal tam vôbec byť model so 16GB.... resp. základ by som dal 64GB veď to stojí 4 pesos... lebo stále používajú pomalé hnusoby podobné microSD kartám. (keby tam dali pamäť s rychlosťou ako SSD tak fajn). Uhlopriečka 4,7" a ešte väčšia... nie ďakujem. A veď mne nakoniec stačí aj Nokia 101 :) Chýba mi tam viacej RAM (aj keď niekto bude argumentovať prečo - len tak lebo stojí 5 pesos). No a myslím že sa tam nájde viac podobných prestrelkov. (fHD 240fps video chválim - len dúfam, že naozaj sa bude jednať o fHD@240fps)
sphynox@gmail.com
6+ má mať 2GB RAM a fHD 240fps si z kadiaľ vytiahol? Ani GoPro nemá fHD 240 :D Je tam pravdepodobne upscale na 720.
heisenberg
Som "vytiahol" z článku. .. takisto o žiadnych 2GB ram sa v článku napíše.
passco
nj hlavne ze majú 64 bit procesor ale ramku majú hadam najmenšiu :D
passco
Neustále sa bojuje všade Android vs Apple .. Ale bohužial priznajte si iPhone 6 je shit a revolucia je už dávno passe a tá cena to je výsmech :D
Miro666
Ak sa este stale najdu ludia co obhajuju iphone tak mame v sisteme chybu !!!
Matej.T
Sistem
like
Pravdepodobne ste uz fakt degenerovani. Neustale hadanie KTO je lepsi je uz vysoke stadium psychickej poruchy. Vecne hadky, ktore nic neprinasaju len zlo medzi ludmi. Uvedomte si, ze akykolvek pokrok ci uz technologicky alebo iny je VZDY LEPSI ako tieto vase NIC prinasajuce diskusie, ktore plodia mam pocit skor nenavist. Debi*ne stado
passco
O ake hádanie.. vždy je to dokonalý produkt a druhá strana, ktorá sa snaží vysvetliť, že neexistuje dokonalý produkt :D
PeterPe3k
Apple je zaostava...tak ako aj jeho pouzivatelia... je mi luto vsetkych iOvci... 75% + podielu Android hovori za vsetko...
sphynox@gmail.com
Ferrari má tiež menší podiel na trhu ako škodofka a čo?
Matej.T
dx.com / alibaba.com / ..... power .... Porovnávaj vlajkovú loď 1. výrobcu vs 2. výrobcu :-)
M.a.c
Nakoniec aj tak je vsetko ako vzdy inac :-) kde sa natahuju Android a iOS vyhra Blackberry :-))))) http://blackberryczech.cz/2014/blackberry-passport-je-nejocekavanejsi-smartphone-letosniho-roku-porazil-iphone-6-i-samsung-galaxy-note-4/
passco
Zaujimavé a hlavne má fyzickú klávesnicu.. nenávidim písať cez dotykový displej.
Pridať nový komentár
TOPlist