Bluetooth senzor zachráni dieťa pred smrťou v aute

V Spojených štátoch zomrie v priemere každých deväť dní jedno dieťa, ktoré rodičia nechali v rozpálenom aute na slnku. Projekt Kickstarter s hardvérom a aplikáciou pre iPhone by tomu mal zabrániť.

Vystresovaným rodičom či opatrovateľom sa prekvapivo často stáva, že nechtiac nechajú svoje deti v aute. V prípade, že si to uvedomia neskoro, môže dieťa zomrieť na dehydratáciu, čo sa stáva najmä v lete. V Spojených štátoch, kde sa takéto prípady objavujú pravidelne na titulných stranách novín, predstavil Matthew Sheets možné riešenie: Bluetooth senzor, ktorý varuje prostredníctvom Geofencingu.

Hardvér s názvom Starfish by mal byť namontovaný pod vankúš detskej sedačky. Senzor hmotnosti sa používa na detekciu dieťaťa. Pomocou bluetooth LE sa nadviaže spojenie s iPhonom, na ktorom beží príslušná aplikácia.

V prípade, že sa rodič vzdiali svojim mobilom od Starfish a snímač hmotnosti zostane aktívny, znamená to, že dieťa bolo ponechané v aute. Na displeji sa objaví push správa. Ďalším opatrením bude núdzové volanie, ktoré sa spustí v prípade, že dotyčná osoba nezareaguje na push notifikáciu.

Zariadenie bude dostupné za 40 dolárov, v novembri odštartuje beta fázu. Od decembra by mal byť senzor k dispozícii aj v obchodoch za 50 dolárov ako konečná verzia. Pri doručení do Európy sa cena zvýši o 12 dolárové poštovné plus clo.

Zdroj: Heise.de

Komentáre (3)
Tibor86
To musi byt riadny KKT co zabudne dieta v aute.
passco
Podla mna by tam kazdeho jedneho občana mali vyhlásiť za dementného a nesvojprávneho.. Každý by tak mal svojho opatrovníka, ktorý by dával na nich pozor.. Ešte aj omnoho viac práce by bolo, hlavne pre zahraničných pristahovalcov.. lebo aj tie opice z Afriky majú väčšie IQ
Qubo456
tak to už niekto musí byť riadne vymetený z rozprávok od médií a psychotropných látok čo v Amerike podávajú na raňajky. Popravde to už IQ ľudstva je doslova vymetené a s myslením človeka sa ovláda ako sa zachce tým hore.
Pridať nový komentár
TOPlist