MSN Messenger po 15 rokoch definitívne končí

 
MSN Messenger, neskôr premenovaný na Windows Live Messenger, ukončí definitívne svoju existenciu 31. októbra. Microsoft odporúča jeho užívateľom aby prešli na Skype.

Softvérový gigant oznámil svoje plány presunúť MSN užívateľov k Skype už takmer pred 2 rokmi. V Číne sa však program tešil veľkej obľúbenosti a tak Microsoft službu ponechal tamojším zákazníkom. Po 31. októbri však už nedostane výnimku nikto a po 15 rokoch tak MSN Messenger odíde do dôchodku a nahradiť vo svojej funkcii ho má Skype.
 
 
Program začal svoju činnosť ešte v roku 1999 ako konkurencia pre AOL službu AIM a ICQ. Programy zvádzali tvrdý boj na poli chatovacích nástrojov a MSN Messenger postupne rozvíjal svoje funkcie. Pribudli smajlíky, možnosť hrať Míny online s priateľmi, funkcia štuchnutie, ktorá zatriasla chatovacím oknom priateľa či možnosť zaslať priateľovi obrovského animovaného smajlíka. V roku 2005 zmenil Microsoft názov na Windows Live Messenger a pokračovalo sa vo vylepšovaní programu.
 
Microsoft mal vo zvyku uctiť si výročia existencie MSN rôznymi variantmi veľkých zelených maskotov, no 15-ročné výročie a ukončenie existencie boli oznámené potichu. Nezostáva tak nič iné ako len sa rozlúčiť s týmto programom. Požívate ešte MSN Messenger?
 
Zdroj: theverge
 
Komentáre (6)
passco
Hej... Vypnúť MSN a dovoliť používať skype iba s najnovsou verziou skype aby NSA mala dvere plne dokorán :D
Broslowski
Vazne je niekto taký paranoidný? Aj keby to bola pravda (co nie je ) na svete je tolko pouzivatelov ze by mi to bolo uplne jedno...
Bird
áno keď budeš plánovať atentáty tak radšej nie cez skype.... lebo celú NSA zaujímajú konverzácie bežných ludí. pre mňa za mňa nech sa pozrú keď si píšem s babou, môžu závidieť.
Murkoslav2
Ľudia sú neuveriteľne naivní. Ovce. Tu nejde o to čo si píšeš s frajerkou. Prečo potom štáty vynakladajú toľké miliardy na špionáž civilného obyvateľstva ? Len tak zo srandy ? Tu ide o postupnú prípravu na otroctvo. Si myslíte že naši vnuci budú mať demokraciu aspoň v tejto srandovnej podobe ako ju máme dnes ? Si myslíte že korporácie potrebujú nejakú demokraciu ? Nevidíte že sa tu pekných pár rokov likvidujú národné štáty ? Presadzuje sa viac vôľa korporácií. Podplatení politici spravia čo od nich chcú. Nepoznáte detaily obchodnej dohody medzi USA a EU, ktorá sa práve rieši v EU ? To otrocké peklo, ktoré sa pripravuje sa pripravuje pomaličky a postupne. Aby si ovce nič nevšimli. A ovce ktoré si pamätajú akurát len vždy maximálne posledných pár mesiacov, si ani nič nevšimnú.
farmar
Murkoslav2 Ked si sa narodil tak ta otec od radosti 3x vyhodil do vzduchu a iba raz chytil.
Gazdinka
Tak nech skončí, čečenyu to nezachrani ani nás, využívala som to v hojnej miere, no už trebalo zakročit, radšej som si kupila kilo rožkov a masielko ako mesenžer, a načo nam aj take treba, mrkvička vladne svetu a kalerabik, chlebíček nam treba a nie nejaký mesenžer. No vidíte domaca hydina ide na dračku, už nechcu ludia mesenžer, ani AIM, AOl a pod. mikroprogramy, radšej si kupia za tazko zarobene programi na sledovanie okolo domu dianie a plus ktomu aj účtovný program podvojneho učtovníctva aby si vedeli zratat kolko znesie kačička vajíčok a kolko trebars vrhol zajačik do roka mladatok. Nuž veru bolo načase.
Pridať nový komentár
TOPlist