ASUS predstavuje mini-ITX hernú základnú dosku Maximus VII Impact

 
Spoločnosť ASUS predstavila špičkovú základnú dosku formátu mini-ITX, ktorá patrí do hernej série ROG a poskytne množstvo zaujímavých funkcií.

Ak tužíte po výkonnom hernom stroji, ktorý zároveň chcete vtesnať do malého priestoru nezostáva vám príliš veľa možností ako len poobhliadnuť sa po mini-ITX riešeniach. Jedno z nich prináša aj Maxmus VII Impact zo série Republic of Gamers. Hráčom táto herná séria nie je iste cudzia a doska spadá medzi mini-ITX doskami do high-end segmentu. Cena príliš ľudová nie je a za dosku si ASUS vypýta 214,90€ s DPH.
Za túto sumu si však odnesiete základnú dosku nabitú funkciami. Srdcom je moderný čipset Intel Z97 Express, ktorý podporuje ako Haswell Refresh/Haswell procesory, tak i nadchádzajúce Broadwell procesory. Nechýba kvalitná zvuková karta, rýchly mPCIe Combo IV modul, Wi-Fi 802.11ac, rozhranie M.2 x4 s prenosovou rýchlosťou až 32Gb/s a mnoho ďalšieho...
 
Napájanie dosky je plne digitálne a pozostáva z napäťového regulátora Impact Power II, ktorý využíva 60A pozlátené cievky BlackWing s nízkymi prevádzkovými teplotami. Okrem neho napájaciu kaskádu tvoria aj kvalitné japonské kondenzátory black metalic s vysokou životnosťou dosahujúcou 10 000 hodín čo je 5-krát viac oproti bežným kondenzátorom. V porovnaní s bežnými kondenzátorom tiež poskytujú o 20% vyššiu tepelnú odolnosť. Do časti napájania spadajú aj NexFET MOSFET tranzistory s účinnosťou cez 90% a vysokou stabilitou.
O kvalitnú reprodukciou zvuku sa postará samostatná zvuková karta SupremeFX Impact II využívajúca kvalitné zvukové komponenty a izoláciu od zvyšku PCB proti elektromagnetickému rušeniu. K doske je tiež pribalený softvér Sonic Studio, ktorý umožní nastavenie všetkých zvukových parametrov. Možné je tiež jedným kliknutím aktivovať 7.1 kanálový zvuk aj pri používaní 2.0 kanálových slúchadiel. Pri hraní hier ocenia hráči aj pomôcku Sonic Radar II. Cieľom tejto funkcie je zobraziť smer, od ktorého vychádza zdroj zvuku (napríklad streľby) v hre.
 
V online hrách zas užívatelia ocenia prítomnosť radiča Intel Gigabit Ethernet. Ten prináša rýchle dátové prenosy a nižšie vyťaženie procesora tým, že komunikuje priamo s procesormi Intel a výrazne tak zvyšuje priepustnosť TCP a UDP datagramov. So sieťovou komunikáciou súvisí aj ROG GameFirst II funkcia, ktorá priraďuje prioritu šírky pásma online hrám.
 
 
Na základnej doske nájdeme aj vychytávku v podobe kombinovaného modulu mPCIe Combo IV spolu s 802.11ac a Bluetooth 4.0 modulom. Ten poskytne rýchle prenosy prostredníctvom Wi-Fi alebo konektory mini PCI-Express a PCI Express 3.0 x4 M.2 s rýchlosťou až 32Gb/s.
 
S funkciou KeyBot je vykonávanie zložitých príkazov jednoduchšie. Stačí do vyhradeného USB portu zasunúť akúkoľvek klávesnicu a aktivovať KeyBot na doske. Užívatelia tak následne môžu ukladať makrá a sekvencie, ktoré môžu byť priradené ktorejkoľvek klávese.
 
ASUS Maximus VII Impact
Formát
mini-ITX,17 x 17cm
Socket
Intel LGA1150
Čipset
Intel Z97 Express
Počet DIMM slotov
2
DDR3maximálne 16GB s frekvenciou 3300MHz, dual-channel
Počet PCIe 3.0 x16 slotov
1
Počet mini-PCIe 2.0 slotov
1 na mPCIe Combo IV karte
Počet PCIe 2.0 x1 slotov
0
Počet PCI slotov
0
Úložisko
4 x SATA3
1x M.2 na karte mPCIe Combo IV
USB 3.0 porty
2 x vpredu prostredníctvom interného USB konektora
4 x vzadu
USB 2.0 porty
4 x vpredu
4 x vzadu  prostredníctvom interného USB konektora
Audio
SupremeFX Impact II
LAN
Intel I218-V Gigabit LAN
Video výstupy
1 x DisplayPort 1.2
1 x HDMI
Multi-GPU
nie
Odporúčaná cena
214,90€
 
Zdroj: TS ASUS
 
Komentáre (1)
PC Čip
Pekná,,no tá PS2 výstup to kazí.. :D
Pridať nový komentár
TOPlist