Intel predstavil najmenší 3G modem, bude slúžiť IoT zariadeniam

 
V snahe zachytiť nastupujúci trend iniciatívy Internet of Things predstavil Intel maličký 3G modem, ktorý bude poskytovať 3G konektivitu IoT zariadeniam.

Jedným z limitujúcich faktorov pri stavbe elektroniky pripojenej do takzvaného Internetu vecí je veľkosť ich modemu. Nový modem od Intelu tento problém môže vyriešiť nakoľko je malý ako minca. Modem s názvom XMM6255 má plochu veľkú iba 300mm2 čo z neho robí vhodného kandidáta pre malé senzory či iné IoT zariadenia ako bezpečnostné prvky, nositeľné zariadenia či priemyselné prístroje.
 
 
V modeme si našiel miesto aj SMARTi UE2p vysielač a prijímač, ktorý je založený na Power Transceiver technológii od Intel-u. Podľa spoločnosti ide o prvý dizajn na trhu, ktorý kombinuje prijímač a vysielač spolu s integrovaným zosilňovačom a napájacie vedenie na jednom malom čipe. Pre vysielanie nepotrebuje modem žiadne veľké antény a je tiež vybavený špeciálnou rádiovou architektúrou, ktorá umožňuje vysielať aj v reálnych náročných podmienkach akými sú napríklad garáže či pivnice
 
 
3G modem XMM6255 dokáže komunikovať dvojpásmovo v HSPA sieti s rýchlosťou 7,2Mbps pri downloade a 5,76Mbps pri uploade. Modem je navrhnutý tak, aby odolal prehrievaniu, špičkám napätia a náročným podmienkam.
 
Modem by mal nájsť využitie v mnohých IoT zariadeniach, ktorých by podľa prieskumu firmy IDC malo byť do roku 2020 až 212 miliárd.
 
Zdroj:  techspot
 
Komentáre (1)
martin195
šumny :D
Pridať nový komentár
TOPlist