Prekvapenie: Twitch kúpi Amazon a nie Google

Pred niekoľkými týždňami prenikli na verejnosť informácie, že Google plánuje kúpiť streamovaciu službu Twitch. Táto noc však priniesla veľké prekvapenie. Ukázalo sa, že Twitch kúpi zásielkový gigant Amazon.

Obchod by sa mal uskutočniť za rekordnú sumu 970 miliónov dolárov, ako uvádza Amazon na svojej stránke. Pôvodné informácie o tom, že Google plánuje kúpiť Twitch, sa tak ukázali ako nepravdivé, nemuselo však ísť o novinársku kačicu. Amazon totiž mohol streamovaciu službu ukradnúť Google spred nosa.

Obchod musia najskôr schváliť orgány hospodárskej súťaže. Aj to mohol byť jeden z dôvodov, prečo dostal Amazon prednosť pred Google. Google ako vlastník YouTube mohol mať viac problémov s odôvodnením obchodu, pretože YouTube a Twitch by nepochybne vytvorili video gigant.

Zdroj: Winfuture.de

Komentáre (1)
Okololeziaci
"Prekvapenie: Twitch kúpi Amazon a nie Google" ALE TENTO NADPIS TVRDÍ, ŽE NA PREDAJ JE AMAZON A GOOGLE A ŽE Twitch SA ROZHODUJE, ČI KÚPI PRVÚ ALEBO DRUHÚ FIRMU!!! NIE ŽE NA PREDAJ JE TWITCH A CHCELI BY HO KÚPIŤ BUĎ AMAZON ALEBO GOOGLE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Pridať nový komentár
TOPlist