Facebook Messenger bude čoskoro povinný

Pred niekoľkými mesiacmi vyšla samostatná aplikácia na chatovanie pre smartfóny a tablety s Androidom. Najskôr bola dobrovoľná, no postupne ju Facebook začal užívateľom nanucovať a do dvoch týždňov sa stane povinnou pre každého, kto používa Android a iOS.

Facebook tento krok odôvodňuje tým, že užívatelia budú môcť chatovať efektívnejšie a odpovedať o 20% rýchlejšie ako v prípade Facebook aplikácie. Aplikácie vraj fungujú lepšie oddelene.

Facebook Messenger nebude nutné inštalovať v nasledujúcich prípadoch:

-          mobilný prístup prostredníctvom prehliadača,

-          iPad,

-          Windows Phone,

-          prístup cez stolný počítač.

U týchto zariadení sa aj naďalej bude zobrazovať chat symbol ako doteraz. Facebook už začal informovať používateľov o plánovanej zmene, pri prijatej správe sa tak zobrazí upozornenie, že na odpísanie je potrebné nainštalovať si Facebook Messenger.

Pre pravidelných používateľov ponúka Facebook Messenger určitú pridanú hodnotu, pretože v posledných mesiacoch priniesol mnohé zlepšenia. Príležitostní používatelia však z tejto zmeny nie sú príliš nadšení, nakoľko musia mať nainštalované dve aplikácie.

Zdroj: Winfuture.de

Komentáre (8)
kiko64
povinné pre mňa nebude nič. treba počitať aj s tým, ze urcity ludia si to proste nenainstaluju a uplne prestanu pouzivat FB chat ... takze "povinne" tp bude len pre tych ,co silou mocou musia chatovat cez FB...
heisenberg
Najhoršie natom je, že je to zalagovaná zbytočná somarina. Keby bol ten messenger nenáročný nepoviem ani slovo. Ale jednoducho na dobré fungovanie potrebuje 3GB RAM a 8jadro.
Archon
"Pred niekoľkými mesiacmi vyšla samostatná aplikácia na chatovanie s názvom Facebook Messenger." ehm... ja použivam iba messenger od 4.0.3 (kde som si mohol vypnuť facebook a nechať iba messenger) čo su 2 roky dozadu . Možno aj 3 roky, s tym že facebook som nepoužival, len cez messengera som bol prihlaseny a ako cely ten prvy odstavec je otrasny(z mojho pohladu aj cely članok , ale ten začiatok je najhorši) , to akože začne nanucovať android aby si ludia stiahli Messenger či čo ? veď su dve aplikacie : facebook a fb messenger . - keď niekto nebude chcieť IMkovať , tak si messenger nenaištaluje a jedine čo to "bude nutiť si to naištalovať" bude len otravny spam - a keď niekoho netrapia nejake statusy a neviem čo (mna napriklad), tak si naištaluje iba messenger aby mohol pisať IM
Tatko Tom
Aplikácia per Android z môjho mobilu vyletela ako špinavé prádlo - takú príšernosť nech si strčia do kakáča...
Noobsz DJ
Ten FB je teda riadny odpad. A to odôvodnenie, že vďaka tomu budú užívatelia o 20% rýchlejšie odpovedať je smiešne. Ja len dúfam, že mi to nezačne android nasilu pchať do telefónu.
passco
Niekto používa aj FB app v mobile? :D
fbvgfbn
fasebook NIKDY !!! v mojom mobile NEBUDE
pahlak
mne tuto blbost nevnuti nik, mal som to a tak mi to zalagoval cely mobil ze som to vysmaril z neho len tak fuklo. Zavislakom to vnutia, mne nie
Pridať nový komentár
TOPlist