Posmrtné on-line služby od Yahoo

Japonská pobočka Yahoo zriadila posmrtné služby pre svojich užívateľov. Služba zahrňuje rozlúčkové správy, vymazanie osobných údajov z databázy Yahoo a iné.

Japonská pobočka americkej spoločnosti Yahoo sa zviditeľnila netradičným spôsobom. Ponúka služby ktoré sa aktivujú po tom čo vás úrady oficiálne uznajú za mŕtveho. Služba s názvom "Endings" bola spustená 16.7.2014. Po vašej smrti a jej oficiálnom vyhlásení sa rozošlú digitálne rozlúčkové správy maximálne 200 ľuďom z predpripraveného zoznamu. Yahoo zároveň zmaže všetky vaše dáta zo svojich databáz.

Na webovej stránke yahoo je upútavka na novú službu v znení - "Ak je toto tvoj posledný deň, si pripravený odísť?". Yahoo dokonca ponúka aj asistenciu pri zariaďovaní vlastného pohrebu a aj asistenčné služby pri písaní závetu. Užívateľ si môže vytvoriť aj vlastnú webovú stránku, na ktorej môžu jeho priatelia zanechať kondolenčné správy. Na stránke môžu byť uvedené aj ďalšie informácie ako sú životopis, fotografie, videá, parte, či pozvánka na pohreb. Služba v obmedzenom preklade je k nahliadnutiu na tomto odkaze.

Zdroj: theregister.co.uk

Pridať nový komentár
TOPlist