HTC One Max – maxi telefón, ktorý Vás spozná po prste

Má ohromne veľký 5,9 palcový displej, čítačku odtlačkov prstov a špičkový výkon. Väčší brat HTC One však zaujme aj inými vlastnosťami než svojou veľkosťou.


Úvod, Špecifikácie

Trh s inteligentnými telefónmi sa v poslednej dobe uberá úplne absurdným smerom. Uhlopriečka zariadení, ktoré by primárne stále mali slúžiť na telefonovanie sa zväčšuje a zdá sa, že limit ešte stále nie je na dohľad. Alebo ak je, tak jedným zo zariadení, ktoré sú maximálnemu limitu použiteľnosti nablízku, je HTC One max. Väčším zariadeniam totiž už nemožno hovoriť inak, ako tablety.

One max je služobne mladší a podstatne väčší súrodenec svojho času vlajkovej lode HTC, modelu One. Oba smartfóny sú si podobné nielen po vzhľadovej, ale i hardvérovej stránke. Aj keď verzia s prívlastkom max nie je väčšia vo všetkom, napríklad prítomnosť dostupnej pamäte RAM je o 200 MB nižšia ako na HTC One.

Rozmery tohto „tabletofónu“ sú nadštandardné, aj keď na konkurenčné Sony Z Ultra sa zďaleka nechytajú. One max je vysoký viac ako 16 a široký viac ako 8 centimetrov. Veľkosťou teda skôr pripomína tablet než telefón, aj keď je hrubý iba jeden centimeter (exaktné údaje nájdete v tabuľke špecifikácií). Nevýhodou veľkého tela je aj vysoká hmotnosť, až 217 gramov. Pri držaní v rukách to také strašné nie je, ale vo vrecku prítomnosť One max cítiť až veľmi.

Kľúčovým prvkom celého zariadenia je mimoriadne kvalitný displej s uhlopriečkou 5,9 palca, ktorý užívateľovi ponúka Full HD rozlíšenie 1920 x 1080px. Srdcom je, ako inak, štvorjadrový procesor Qualcomm Snapdragon 600, ktorý má takt 1,7 GHz. Sekunduje mu operačná pamäť o veľkosti len 2 GB.

Štandardne je phablet vybavený buď 16, alebo až 32 GB vnútornej pamäte. Tú, samozrejme, možno rozšíriť o microSD kartu s veľkosťou až do 64 GB. Integrovaný fotoaparát UltraPixel má 4 Megapixle, avšak žiadnu optickú stabilizáciu. Ponúka však možnosť točiť videá vo FullHD (to zvláda aj predná kamera) a počas nahrávania možno preostrovať i vytvárať fotky.

Batéria, ktorá síce je separátna, ale nie vymeniteľná, má kapacitu 3 300 mAh. Ak by to bolo niekomu málo, HTC ponúka možnosť prikúpiť obal Power Flip Case, ktorý telefónu pridá ďalších 1 150 mAh. Pripája sa pomocou trojice kontaktov na zadnom kryte.

Operačný systém

Android 4.3 Jelly Bean + HTC Sense 5.5

Procesor

Qualcomm Snapdragon 600, 1,7 GHz, 4 jadrá

Grafický čip

Adreno 320

Displej

5,9 palca, rozlíšenie 1 080 x 1 920 pixlov, Super LCD 3, kapacitný

RAM

2 GB, k dispozícii 1,5GB

Rozmery

164,5 x 82,5 x 10,3 milimetra

Hmotnosť

217 gramov

Batéria

Li-Ion 3300 mAh

Vnútorná pamäť

16 alebo 32 GB

Konektivity

Wi-Fi, BT 4.0 s A2DP, GPS, LTE, HSPA+, DLNA,  NFC, Wi-Fi Direct/hot-spot

Fotoaparát vzadu

4 Mpix, UltraPixel, video 1080p@30fps

Fotoaparát vpredu

2,1 Mpix

Konektory

microUSB v2.0, 3,5mm jack

Pamäťová karta

Micro SD do 64 GB

 

Z hľadiska softvéru bol HTC One max vybavený Androidom vo verzii 4.3 (Jelly Bean) a vizuálnou nadstavbou HTC Sense 5.5. Za spomenutie ešte stoja reproduktory prítomné pod a nad displejom, ktorých kvalita i hlasitosť prednesu prekvapia azda každého (aj vďaka HTC BoomSound). Je lepšia ako na staršom HTC One. Z komunikačných rozhraní sú zastúpené všetky podstatné - Wi-Fi, BlueTooth štvrtej generácie i NFC.

Pridať nový komentár
TOPlist