Steam ovládač pravdepodobne príde až ku koncu jesene

Valve stále nemá konečnú podobu s ktorou by bola spokojná. Výsledkom zmien má byť oveľa väčšia podpora hier a lepšia ovládateľnosť.

Najbližší termín vydania ovládača je zatiaľ október až november tohto roka. Spoločnosť posúva vydanie ovládača a nie je jasné, či súčasný známy termín je konečný. Naposledy to mal byť september tohto roka. Podľa najnovších informácii má ovládač podporovať viac hier ako doposiaľ. V súčasnosti je podporovaných 382 herných titulov. Toto číslo sa má podľa všetkého zvýšiť na približne 500 titulov.


Zdroj, ktorý informácie poskytol bol stručný a tak nie je známa zatiaľ ani cena. Minulý mesiac Valve odstránila z ovládača dotykový panel a namiesto toho zvolila klasické tlačítka ABXY. V hornej časti ovládača je tlačidlo "Steam" a dve ďalšie pre "Start" a Select". Valve však myšlienku dotykového ovládača úplne nezmietla zo stola a možno sa k nemu vráti v budúcnosti.

Odstránenie dotykového panelu bolo pravdepodobne kvôli zníženiu celkových nákladov a uľahčeniu práce vývojárom hier. Už len tieto dve veci pomôžu výrazne na konkurencie schopnosti.

Zdroj: tomshardware.com

Pridať nový komentár
TOPlist